KRP laati etukäteen tiedottamisstrategian Bodominjärvestä

KRP päätti jo etukäteen, että se vaikenee Bodominjärven surmista epäillyn löytymisestä, kunnes joku media pääsee itse asian jäljille. Epäiltyä Nils Gustafssonia pidettiin KRP:n tiloissa, ettei tieto vuotaisi.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Keskusrikospoliisin ylikomisario Tero Haapala kertoi, että hämäläinen sanomalehti oli kuitenkin saanut vihiä Gustafssonin vangitsemisesta ja kysyi tiedolle varmistusta KRP:stä, joka päätti tiedottaa asiasta Suomen Tietotoimistolle.

Asia tuli perjantaina esille Journalismin päivillä Helsingissä. Päivien teemana oli rikosjournalismi ja se, saako murhalla myydä.

Pitkän linjan rikostoimittaja Teuvo Arolainen huomautti, että uutiset hyödyttävät myös poliisia, asianajajia ja muita, jotka saavat niiden kautta hyvää näkyvyyttä toiminnalleen.

Esitutkintavaiheessa poliisi voi pitkälti päättää, mitä tuo julkisuuteen ja mitä ei. Haapalan mukaan poliisille on tärkeintä turvata tutkinnan eteneminen ja suojata asianosaisia. Tiedotusvälineiden väärät tiedot voidaan jättää myös korjaamatta, jos ne edistävät tutkintaa.

STT