Lyhyet kotimaa 21.1.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

FORTUMIN Naantalin-voimalan tuhkasiiloon maanantaina pudonnut mies on löydetty kuolleena. Laitoksella työskennelleen virolaismiehen rumis paikannettiin ja nostettiin siilosta aamulla. Onnettomuuden syytä tutkitaan yhä.

VANAJAVEDEN saastuttaminen 1966 - 2005 tulee maksamaan kunnille ja teollisuuslaitoksille yhteensä 2,5 miljoonaa euroa, päätti Länsi-Suomen ympäristölupavirasto keskiviikkona. Korvaukset on maksettava maaliskuuhun mennessä. Saajiin kuuluu liki 800 kiinteistöä tai vesialuetta ja 30 ammattikalastajaa. Suurin yksittäinen maksaja on Hämeenlinnan kaupunki.

Poronerotustöissä ollut HELIKOPTERI putosi aamulla maahan Sodankylän Vuotsossa. Kaksipaikkainen kopteri lensi tapahtumahetkellä matalalla. Kopterissa kyydissä ollut matkustaja loukkaantui putoamisessa lievästi. Maahansyöksyn syytä ei vielä tiedetä. Kyseessä on kolmas samantyyppinen onnettomuus vajaan vuoden sisällä.

Tampereella ovat jatkuneet metallialan työntekijöiden ULOSMARSSIT. Seitsemän metallialan yrityksen työntekijät marssivat keskiviikkona ulos työpaikoiltaan. Metalliliitto arvioi yli 500 hengen osallistuneen ulosmarsseihin. Ulosmarsseilla protestoidaan Tamglass Oy:n pääluottamusmiehen työsuhteen purkua.

YLIOPPILASKIRJOITUSTEN REAALIKOE kirjoitetaan nyt viimeistä kertaa yhdessä osassa. Ensi keväänä jokaisesta reaaliaineesta järjestetään erillinen koe. Tämänpäiväiseen kokeeseen on ilmoittautunut yli 14 000 osallistujaa, tuplamäärä viime syksyyn verrattuna.

Vuoden alussa voimaan tullut ELÄKEUUDISTUS on hillinnyt työntekijöiden eläkkeellelähtöhaluja jopa odotettua paremmin, kertoo Keskisuomalainen. 60 - 65-vuotiaiden työllisyysaste on noussut; mm. 62-vuotiaiden työllisyysaste on noussut reilut 5 %.