1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lyhyesti 21.9.

NOKIA kertoo myyneensä jo miljardi matkapuhelinta. Yhtiössä uskotaan markkinoiden kasvun yhä jatkuvan. Maailmassa matkapuhelinta käyttää jo kaksi miljardia ihmistä ja määrän arvioidaan nousevan 2010 mennessä kolmeen miljardiin.

Rahtiyhtiö FINNAIR CARGON on maksettava korvauksia työsuojeluvaltuutetun laittomasta irtisanomisesta. Summa nousee oikeudenkäyntikulut mukaan lukien yli 100 000 euroon. Helsingin käräjäoikeus antoi asiasta tuomion tänään.

Huonekaluvalmistaja INCAP aloittaa 60-70 henkilöä koskevat yt-neuvottelut Kärsämäellä, Haapavedellä ja Varpaisjärvellä. Toimintaa sopeutetaan lomautuksin ja irtisanomisin. Syyksi sanotaan kysynnän pienentyminen ja toimialan ylikapasiteetti.

Kotitalouksien ASUNTOLUOTTOKANTA oli kesäkuun lopussa 46 miljardia euroa eli 15,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus. Kulutusluottoja kotitalouksilla oli 10,7 miljardia euroa.

ENERGIAN KOKONAISKULUTUS laski tammi-kesäkuussa 11 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Syynä on mm. metsäteollisuuden työtaistelu. Sähkön käyttö väheni 6 prosenttia ja myös polttoaineiden kulutus pieneni. Lämmitysenergian tarve oli alkuvuonna samalla tasolla kuin vuotta aiemmin.