Gustafsson huojentunut ratkaisusta

Puolustusasianajaja Riitta Leppiniemen mukaan Gustafsson kuuli oikeuden ratkaisusta asianajajaltaan puhelimitse kotonaan Espoossa ja oli siitä "huojentunut ja ikionnellinen".

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Syyttäjä Tom Ifström ei ole päättänyt vielä, viedäänkö juttu hovioikeuteen.

Bodominjärven surmauhrien asianajaja Heikki Lampela sanoo, ettei yllättynyt oikeuden päätöksestä hylätä syytteet Nils Gustafssonia vastaan.

Hänkään ei osannut vielä sanoa, viedäänkö juttua eteenpäin. Hän haluaa ensin perehtyä päätökseen ja tutkia, onko siinä virheitä, joiden perusteella asia kannattaisi viedä hovioikeuteen.

Gustafssonilla oikeus hakea korvauksia Gustafssonin puolustus kiisti murhasyytteet koko oikeudenkäynnin ajan. Hänellä on nyt periaatteellinen oikeus hakea Valtiokonttorista rahallista korvausta henkisten kärsimysten, ansion menetyksen sekä oikeudenkäyntikulujen perusteella. Oikeusministeriön lainsäädäntöneuvoksen Antti Leinosen mukaan myös asian saama julkisuus on yksi korvausperuste. Gustafssonin asianajaja Riitta Leppiniemi ei vielä ole kommentoinut, aikooko Gustafsson hakea korvauksia. Leppiniemen mukaan laki takaa mahdollisuuden saada korvauksia vangitsemisajalta, jos syyte hylätään. Korvauksia voi hakea vasta, kun tuomio tulee lainvoimaiseksi, eli tässä tapauksessa viikon päästä, elleivät syyttäjät tai omaiset siihen mennessä ilmoita tyytymättömyyttään käräjäoikeudelle. YLE24, STT