ulk lyh 16.10.

Argentiinassa, lähellä Buenos Airesia ainakin 32 ihmistä on kuollut VANKILAKAPINAA seuranneessa tulipalossa. Kapina sai alkunsa, kun vankien pyyntö vierailuajan pidentämisestä äitienpäivänä hylättiin.

ACEHIN ASEISTARIISUNNAN toinen vaihe jatkuu vielä kymmenen päivää, koska sissit ovat luovuttaneet vain 182 hyväksyttävää asetta, kun jokaisen neljän vaiheen vaadittava määrä on 210. Helsingissä solmitulla sopimuksella pyritään lopettamaan väkivaltaisuudet indonesialaismaakunnassa.

INTIASSA on ainakin 27 ihmistä hukkunut ja 13 on yhä kadoksissa, kun jokilaiva kaatui Ganges-joella Uttar Pradeshissa. Laivassa kerrotaan olleen liikaa ihmisiä ja se kaatui, kun matkustajat hätääntyivät vuodosta.

Lähes kaikki HIRMUMYRSKY KATRINAN vuoksi evakkoon joutuneet ihmiset ovat päässeet hätämajoituksesta, USA:n viranomaiset kertovat. Katrina riepotteli maan kaakkoisosia 29. elokuuta. Hätämajoituksessa on vielä noin 14 500 ihmistä, kun evakkoja alun perin oli 270 000.

KASHMIRISSA PAKISTANISSA on pudonnut avustuslennolla ollut armeijan helikopteri. Kaikki kopterissa olleet kuusi ihmistä kuolivat. Turman syytä ei tiedetä, mutta sää oli huono. Myös tekninen vika saattoi pudottaa koneen, arvoivat paikalliset viranomaiset.

Eteläisessä Afrikassa sijaitsevan MALAWIN presidentti on julistanut maahan hätätilan ankaran elintarvikepulan vuoksi. Arviolta puolet väestöstä eli viisi miljoonaa ihmistä näkee nälkää. Tilannetta pahentaa aidsin räjähdysmäinen leviäminen maassa.

SEKSIN OSTAMINEN ihmiskaupan uhrilta halutaan tehdä rangaistavaksi Britanniassa. Maan apulaissisäministeri Tony McNulty sanoo Observer-lehdessä, että seksin ostaminen sen myyntiin pakotetulta henkilöltä voitaisiin rinnastaa raiskaukseen. Seksin ostaminen ei ole laitonta Britanniassa.