Talous lyhyesti 20.10.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Rakennuskoneita vuokraavan RAMIRENTIN tytäryritys on ostanut puolalaisen Alimak Hek Polskan. Kauppahintaa ei kerrota, mutta yhtiön liikevaihto oli viime vuonna vajaat miljoona euroa. Keskiviikkona Rakentajain Konevuokraamo kertoi ostavansa ruotsalaisen Cramon.

SUOMEN SPARIN neljännesvuoden tulos oli 0,3 miljoonaa euroa tappiollinen. Ryhmän vähittäismyynti laski 7,6 % vuotta aiemmasta ja liikevaihto oli 136,2 miljoonaa euroa. SOK ilmoitti syyskuussa ostavansa ruotsalaisen Axfoodin osuuden Suomen Sparista.

TELIASONERA FINLAND myy Sonera Plaza-internetportaalinsa Yhtyneille Kuvalehdille. Käytännössä Sonera Plazan kehittämisestä, sisällöstä ja ylläpidosta vastaa jatkossa Kynämies Oy. Kaupan arvoa ei julkistettu.

SAKSAN talous kasvaa tänä vuonna vain 0,8 prosenttia, arvioi maan taloustutkimusinstituutti. Ensi vuonna kasvun uskotaan kiihtyvän 1,2 prosenttiin. Kotimainen kysyntä on edelleen heikkoa, eikä viennin veto riitä nostamaan kasvulukuja.

SILJAN tytäryhtiö SeaWind Line on myynyt Star Wind -ropax-lautan virolaiselle Euro Shipping Oü:lle. Alus luovutetaan marraskuun alussa. Vuonna 1977 Norjassa rakennettu Star Wind on ollut SeaWind Linen liikenteessä Turun ja Tukholman sekä Helsingin ja Tallinnan välisillä reiteillä.