Kotim lyhyesti 30.10

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Toinen valtiovarainministeri Ulla-Maj Wideroos (r.) uskoo, että RUOTSALAISEN TV-KANAVAN SVT:N lähetykset Suomeen maksetaan vastaisuudessa verovaroista. RKP on keskustellut asiasta ministeriöiden kanssa, mutta asiaa ei ole vieläkäsitelty koko hallituksen kesken.

SDP:N RUOTSINKIELISEN jäsenjärjestön FSD:n puheenjohtajaksi on valittu karjaalainen Nina Wessberg. Hän voitti kilpailijansa selvin luvuin FSD:n liittokokouksessa Dragsfjärdissä.

YLEN HYVÄ -KAMPANJAN keräysohjelmat tuottivat puolitoista miljoonaa euroa. Perjantaina ja lauantaina kerättiin rahaa mm. arpajaisilla ja puhelinlahjoituksilla Ylen radio- ja tv-ohjelmissa Afrikkaan ja Aasiaan. Tuotolla tuetaan mm. tyttöjen koulun käyntiä ja annetaan aids-valistusta. Keräys jatkuu vuoden loppuun.

Kajaanilainen LASSI RAUTIAINEN on voittanut kaksi pääsarjaa Saksan eläinkuvaajien GDT:n kilpailussa. Lentävä lapinpöllö voitti lintusarjan ja Askeltava karhu nisäkässarjan. Euroopan paras luontokuvaaja -kilpailuun lähetettiin 6 000 kuvaa 21 maasta.

Opetusministeri ANTTI KALLIOMÄKI on huolissaan kouluviihtyvyydestä. Hänen mukaansa on uhkana, että kielteisesti kouluun suhtautuvat lapset menettävät täysin kiinnostuksensa oppimiseen. Kalliomäen mielestä kouluviihtyvyyttä pitäisi alkaa kohentaa jo lähiaikoina.