Ulk. lyh. 5.11.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

FILIPPIINEILLÄ on pidätetty Abu Sayyaf -muslimikapinallisten merkittävä johtaja. Etelä-Filippiineillä toimivat Abu Sayyaf -sissit ovat erikoistuneet sieppauksiin.

ESPANJASSA MADRIDISSA kymmenettuhannet mielenosoittajat ovat vaatineet pääministeri Jose Luis Rodriguz Zapateron eroa. Mielenosoittajat vastustavat hallituksen aikeita myöntää Katalonian alueelle entistä laajempi autonomia.

ETIOPIASSA viidettä päivää jatkuneissa levottomuuksissa on jälleen kuollut kaksi ihmistä. Pohjois-Etiopiaa lukuun ottamatta tilanne on kuitenkin rauhoittumassa. Oppositio syyttää maan pääministeriä Meles Zenawia vaalivilpistä.

AUSTRALIA varoittaa Indonesiaan kohdistuvasta terroriuhkasta. Maan ulkoministriön mukaan iskuja voi olla tekeillä ulkomaalaisten suosimissa kohteissa ennen vuoden loppua. Balilla vuonna 2002 räjähtäneet pommit tappoivat yli 200 ihmistä; niin ikään Balilla menehtyi viime kuussa yhteensä 20 henkilöä kolmessa itsemurhaiskussa.

BRITANNIASSA tuhannet ketunmetsästäjät ovat aloittaneet metsästyskauden huolimatta uudesta laista, joka kieltää koirien käytön kettujahdissa. Lakia aiotaan kiertää ampumalla kettu tai metsästämällä haukkojen avulla, mutta useat pitävät myös koiria yhä mukana.

PAKISTANISSA viranomaiset ovat laskeneet arviotaan perjantaina Indusjoen suulla kaatuneen lautan kuolonuhreista. Noin puolet lautan 70 matkustajasta on saatu pelastettua. 21 henkeä on yhä kateissa.

RUOTSISSA poliisi on aloittanut joidenkin raha- ja arvokuljetusten suojaamisen vastauksena kuljetustyöväenliiton pyyntöihin. Liitto on vaatinut työntekijöidensä turvallisuuden takaamista arvokuljetusten ryöstelyn lisäännyttyä viime aikoina.