lyhyesti 10.11

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Bodominjärven kolmoismurhaan syyttömäksi todettu NILS GUSTAFSSON hakee valtiolta 137 000 euron korvausta henkisistä kärsimyksistä. Gustafsson oli vangittuna 2 kk ajan ja saman ajan matkustuskiellossa. Korvauksen määrää perustellaan mm. poikkeuksellisella julkisuudella, kertoo Nelosen uutiset.

JUKKA PEKKARINEN (valtiot. toht.) on nimitetty valtionvarainministeriön kansantalousosaston ylijohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään vuoden alussa.

SUOMEN AKATEMIA on antanut tunnustuspalkintonsa akatemiatutkija ja ekologi Tomas Roslinille. Häntä kiitetään työstään aktiivisena tieteen yleistajuistajana. Akatemian kannustuspalkinto on puolestaan myönnetty akatemiatutkija Ilpo Vattulaiselle.

SUOMI solmii diplomaattisuhteet Bahaman liittovaltion kanssa, hallitus päätti tänään. Suhteiden solmiminen on hallituksen mielestä perusteltua, sillä Bahama on merkittävä merenkulku- ja rahoituskeskus sekä turistikohde.

VIHREÄN LIITON presidenttiehdokas Heidi Hautala avaa vaalikampajansa tänään Helsingissä. Kampanjan avauksessa esitellään mm. Hautalan vaaliteemat ja kampanjamateriaali. Viikonloppuna vihreät vauhdittavat kampanjaa ympäri maan nk. Heidi-tempauksella.

VASEMMISTOLIITON eduskuntaryhmä päättää tänään välikysymyksen tekemisestä Fortum-optioista. Välikysymys koskisi optioiden kohtuullistamista ja kansalaisten rajua eriarvoistamista. Vasemmistoliitto on neuvotellut välikysymyksestä myös muiden oppositioryhmien kanssa.