Talous lyhyesti 19.12.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

ITALIAN keskuspankin pääjohtaja Antonio Fazio on eronnut tehtävästään. Viime viikolla paljastui, että Fazio on joutunut rikostutkinnan kohteeksi epäiltyjen sisäpiirikauppojen vuoksi. Faziota epäiltiin jo viime kesänä italialaisen Banca Popolarea -pankin suosimisesta, kun italialaista Banca Antonveneta oltiin myymässä.

FOXCONN TOOLS lopettaa Hollolassa muottitehtaan. Yt-neuvottelut päättyivät tänään ja tehdas lopetaan vuoden vaihteeseen mennessä. Työttömäksi jää vajaat neljäkymmentä henkilöä.

BONUSPISTEIDEN VÄÄRINKÄYTTÖ on aiheuttanut suuria tappioita skandinaaviselle lentoyhtiölle SAS:lle. Svenska Dagbladet-sanomalehden mukaan tappioita on kertynyt noin 90 miljoonaa Ruotsin kruunua viiden vuoden aikana. Asiakkaat mm. kaksinkertaistavat pisteensä ohjaamalla niitä samanaikaisesti omalle ja yhtiönsä tilille.

TOKMANNI OY ostaa Tarjousmaxin ja Säästötalo Robin Hoodin. Tokmannin liikevaihto nousee noin 440 miljoonaan euroon. Kauppojen myötä Tokmanni vahvistaa asemaansa Suomen johtavana halpakauppaketjuna, jolla on yli sata myymälää ja noin 2 000 työntekijää eri puolilla maata.

ROCK-YHTYE PINK FLOYD on jättänyt tilauksen suomalaisyritys FogSreenille, kertoo Taloussanomien IT-viikko. Yhtye on tilannut FogScreeniltä seitsemän sumuvalkokangasta, joita se aikoo käyttää tehosteina konserteissa. Yritys on aiemmin myynyt kaksi sumuvalkokangaslaitetta myös Walt Disney -yhtiölle.