Kotimaa lyhyesti 22.12.2005

Yle Uutisten artikkeliarkisto

HUOLTOVARMUUSKESKUS vaatii, ettei maan sähköntuotantokapasiteetti laske. Kapasiteetista noin neljäsosa on lauhdetehoa. Sen käyttökynnys on päästökaupan aikana noussut. Huoltovarmuuskeskus sanoo, ettei kylmästä talvesta selvitä ilman sähköntuontia.

YLEISRADIO saa ensi vuonna lähes 403 miljoonaa euroa televisio- ja toimilupamaksuista kertyviä tuloja. Valtioneuvosto vahvisti tänään televisio- ja radiorahaston käyttösuunnitelman. Rahaston tuloista noin 96 prosenttia käytetään Yleisradion menoihin.

Hallitus on jakanut 32 kunnalle sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille avutusta vuoden takaisesta TSUNAMISTA aiheutuneisiin kuluihin. Summa on runsaat 1,7 miljoonaa euroa. Kuluja ovat aiheuttaneet mm. päivystysvalmius, toimeentulotuki ja terapia.

TUNTEMATON SOTILAS -elokuvan ensiesityksestä on kulunut tasan 50 vuotta. Edvin Laineen ohjaaman elokuvan on nähnyt elokuvateattereissa lähes kolme miljoonaa katsojaa, ja se on yhä Suomen kaikkien aikojen katsotuin elokuva.

LÄÄKÄRIEN yksityisvastaanottojen määrä on kasvanut puolella kymmenessä vuodessa. Tänä vuonna päätoimista yksityisvastaanottoa pitää noin 1 600 lääkäriä ja sivutoimista noin 4 300. Lääkäriliiton kyselyn mukaan Suomessa toimii lähes 16 000 lääkäriä.

Lääkevalmisteisiin tulee merkinnät myös PISTEKIRJOITUKSELLA. Näkövammaisia varten kerrotaan näin lääkevalmisteen nimi ja vahvuus. Lääkelaitos on antanut pistekirjoituksesta määräykset, jotka perustuvat EU:n lääkedirektiiviin.