Ulk. lyh. 5.1.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

VIRON entinen presidentti Lennart Meri on joutunut jälleen sairaalaan. Merelle tehtiin elokuussa aivoleikkaus. Nyt 76-vuotias Meri toimi Viron presidenttinä vuosina 1992 - 2001.

BOSNIASSA sotarikoksista epäillyn serbimiehen vaimo on kuollut, kun EU:n rauhanturvajoukot olivat pidättämässä miestä. Myös epäilty ja pariskunnan lapsi haavoittuivat ammuskelussa. Bosnian serbipresidentti Dragan Cavic on tuominnut tapahtuneen ja sanonut, että se vie luottamuksen EU-joukoilta.

Espanjalainen David Meca ON UINUT ensimmäisenä ihmisenä Manner-Espanjasta Ibizan saarelle. 110 km:n uintireissuun kului 22 tuntia. Matkaa hankaloittivat erikoisvalmisteisesta uimapuvusta huolimatta pimeys, kylmyys ja pistävät meduusat. 31-vuotias Meca toipuu matkasta sairaalassa.

ITALIASSA vuoden voimassa ollut entistä tiukempi tupakkalaki on vähentänyt savukkeiden myyntiä 10,5 prosenttia. Vuosittain arviolta noin 90 000 italialaista kuolee tupakkasairauksiin.

SOMALIAN presidentti ja parlamentin puhemies ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan maan väliaikainen parlamentti kokoontuu vielä nimeämättömässä paikassa 30 päivän sisällä. Sopua presidentti Yusufin ja parlamentin puhemies Adenin välillä on pidetty ehtona muun muassa YK:n läsnäololle maassa sekä ulkomaisille avustuksille.

AFGANISTANISSA 10 ihmistä on kuollut autopommi-iskussa Kandaharissa. Iskun tekijäksi ilmoittautuneen taliban-ryhmän mukaan kohteena oli maassa vierailulla olevat amerikkalaisviranomaiset. Uhrit olivat kuitenkin afganistanilaisia poliiseja ja siviilejä.

SAKSASSA on löydetty maanantaisen jäähallisortuman viimeinen, 15. uhri. Bad Reichenhallin kaupungin jäähalli sortui raskaan lumen painosta.

TANSANIASSA kolme ihmistä on kuollut ja viisi loukkaantunut vakavasti Kilimanjarovuorella sattuneessa kivivyöryssä. Kuolonuhrit olivat amerikkalaisia. Ryhmä oli eilen kiipeämässä Afrikan korkeimmalle vuorelle, kun se jäi kivivyöryn alle. Turma sattui Arrow'n jäätikköalueella.