Kotimaa lyhyesti 8.1.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Amerikkalaisia NUTRA NUGGETS -koiran- ja kissanruokia Suomeen tuova VPG Finland vetää myynnistä 10 koiranruokaerää, koska osassa niistä voi olla homemyrkkyä, aflatoksiinia. Mahdollisesti myrkkyä sisältävien erien parasta ennen päiväykset ovat 1.3.-10.6.2007. VPG Finland pyytää hävittämään kaikki mahdollisesti myrkkyä sisältävät tuotteet. Yhtiö korvaa ne asiakkaille täysimääräisesti.

Tänään kävi ennakkoon ÄÄNESTÄMÄSSÄ hieman alle 89 000 äänioikeutettua. Äänestysprosentti on nyt 17,2 eli kaksi prosenttiyksikköä pienempi kuin kuusi vuotta sitten. Vuonna 2000 vastaavana sunnuntaina ennakkoäänestäjiä oli lähes kaksikertainen määrä eli 176 000.

JÄÄT ovat järvialueilla vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen ohuita. Syynä tähän ovat lauha alkutalvi ja säätilan nopeat vaihtelut. Merellä jäätilanne on tavanomainen.

SEKSIALAN LIITON SALLIN puheenjohtaja Johanna Sirkiä eroaa tehtävästää vastalauseena eduskunnan aikeelle kriminalisoida seksin ostaminen. Sirkiä sanoo, ettei enää aio antaa julkisuuteen lausuntoja prostituutioasiasta.

SPR:n VERIHIUTALEVARASTOT ovat vähissä joulunpyhien jälkeen. SPR:n veripalvelut ovat poikkeuksellisesti auki sunnuntaina klo 10 - 15 Helsingin Kivihaassa, Tampereella, Turussa, Porissa, Mikkelissä, Joensuussa, Oulussa ja Seinäjoella. Pulaa on etenkin tyypeistä A+ ja O-.