1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kot. lyh. 12.1.2006

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Entinen verohallituksen pääjohtaja ja oikeusministeri MIKKO LAAKSONEN on kuollut. Laaksonen toimi kansanedustajana 1960- ja 1970-lukujen vaihteessa. Hän kuoli keskiviikkona kotonaan Espanjassa 78 vuoden ikäisenä.

OSASSA NOKIAN KESKUSTAA Pirkanmaalla ovat sähköt olleet poikki klo 16 lähtien. Alueella on noin 800 Vattenfallin asiakasta.

PAINOINDEKSI näyttää tuntuvan hyvin koulutettujen naisten palkkapussissa. Työterveyslaitoksen haastattelututkimuksen mukaan hoikkien naisten palkka korkeassa asemassa on parempi kuin samassa ammattiasemassa olevien normaalipainoisten tai lihavien naisten.

POSTEISSA kävi ennakkoon äänestämässä 461 788 suomalaista. Tämä on noin 37 prosenttia presidentinvaalien ennakkoäänistä. Ennakkoääniä annettiin yhteensä vajaat 1,25 miljoonaa. Maan suosituin ennakkoäänestyspaikka oli Helsingin Pääposti. Osa Helsingissä katuryöstöjä tehneistä somalialaistaustaisista miehistä saatetaan karkottaa, kertoo STT. Asia on Ulkomaalaisviraston käsittelyssä. Ilmavoimien HAWK-HARJOITUSHÄVITTÄJÄN aamupäivän vaaratilanteen syy oli moottorin sakkaaminen ohjaajan tehdessä väistöliikettä. Ohjaaja sai kuitenkin käynnistettyä moottorin uudelleen ja laskeutui turvallisesti. Kone oli tapahtumahetkellä ilmataisteluharjoituksessa 1 500 metrin korkeudessa. Lentosotakoulu käynnistää tapauksen vuoksi tutkinnan.

Ulkona pidettävien LINTUJEN hoitoon on tulossa maaliskuussa uusia rajoituksia lintuinfluenssan varalta. Asetuksen mukaan mm. luomukanojen, strutsien ja fasaanien ruokinta pitää järjestää sisätiloissa. Luomukanojen pakollinen sisälläoloaika jatkuu toukokuun puoliväliin.

Ensimmäiset VR:n tilaamat uudet KAKSIKERROKSISET MAKUUVAUNUT tulevat liikenteeseen helmikuussa. Vaunuja on tilattu Talgolta yhteensä 20. Ensimmäiset kaksi tulevat Helsingin ja Rovaniemen väliseen yöliikenteeseen. Osassa hyttejä on mm. oma suiku ja wc.

EU:N OIKEUS- JA SISÄMINISTERIT aloittavat torstaina epävirallisen kokouksensa Wienissä. Kolmipäiväisessä kokouksessa keskustellaan muun muassa unionin sisäisestä turvallisuudesta, turvapaikka- ja maahanmuuttoyhteistyöstä sekä Euroopan poliisiviraston Europolin kehittämisestä

Ulkoministeri ERKKI TUOMIOJA osallistuu torstaina alkavaan Pohjoismaiden ja kymmenen Afrikan maan ulkoministerikokoukseen Beninissä. Kokous käsittelee muun muassa lapsisotilaiden asemaa sekä demokratiaan ja ihmisoikeuksiin liittyviä kysymyksiä.