Lyhyesti ma 23.1.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

ENNAKKOÄÄNESTYSVILKKAUS nousi jälleen tänään, kun 262 000 kansalaista kävi antamassa äänensä. Tänään äänensä antoi 6,4 % äänioikeutetuista, mikä nosti toisen kierroksen äänestysprosentin 28,2 %:iin. Kaikkiaan ennakkoon on äänestänyt jo 1 146 300 kansalaista. Viimeinen ennakkoäänestyspäivä on tiistaina. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina.

LENTOYHTIÖ SAS:n maanantain lennot Helsingin ja Kööpenhaminan välillä ovat peruuntuneet tanskalaislentäjien työnseisauksen takia. Lentojen oli määrä lähteä Helsinki-Vantaalta kello 12.50 ja 18.15. SAS:n ja Blue1:n yhteiset vuorot Helsingistä Kööpenhaminaan lennetään normaalisti. SAS:n viestintäjohtajan mukaan lentojen sujumisesta huomenna ei ole vielä tietoa. Lentäjät vastustavat työnseisauksellaan irtisanomisia ja työoloja.

EU:n neuvosto on vahvistanut kansanedustaja OLAVI ALA-NISSILÄN (kesk.) nimityksen Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen. Jäsenyys kestää kuusi vuotta. Ala-Nissilän tilalle keskustan eduskuntaryhmään nousee somerolainen yrittäjä Mauri Salo.

RAHA-AUTOMAATTIYHDISTYKSEN toiminnalla on erittäin suuri merkitys terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisessä, arvioi sisäasiainministeri Kari Rajamäki. Kuopiossa puhunut Rajamäki toteaa, että RAY:n varoin rahoitetaan sosiaali- ja kulttuurityötä noin 830 miljoonalla eurolla vuodessa.

PUOLUSTUSVOIMIEN komentaja, amiraali Juhani Kaskeala haluaa turvata puolustusvoimien nykyisen rahoituksen. Maanpuolustuskurssin avajaisissa puhunut Kaskeala sanoi, ettei budjettia voi arvioida vain tuottavuuden näkökulmasta. Henkilöstövähennykset hän haluaisi toteuttaa hallitusti.

TYÖNSEISAUS on pysäyttänyt Liha-Saarioisen tehtaan Valkeakoskella. Mielenilmauksella työntekijät vastustavat työnantajan irtisanomissuunnitelmia. Liha-Saarioinen aloittaa torstaina yt-neuvottelut, jotka koskevat 45 vakituista työntekijää Valkeakoskella. Työt tehtaalla jatkuvat tiistaina.

Käsivarren Lapin koivikoiden uskotaan säästyvän ensi kesänä TUNTURIMITTARIEN tuhoilta. Kahtena kesänä koivikoita laajalti tuhonneiden tunturimittarien kanta romahti viime syksynä useiden loisten takia, kerrotaan Kilpisjärven biologiselta asemalta.

Peruskoulujen ja Iltalehden yhteinen Minä en kiusaa -kampanja alkoi tänään. Koulukiusauksen vastaiseen kampanjaan on ilmoittautunut 337 koulua, joissa on yli 90 000 oppilasta. Minä en kiusaa -kampanjan kotisivut löytyvät osoitteesta www.iltalehti.fi/minaenkiusaa (siirryt toiseen palveluun).