Porkkalanniemen valtaushakemus nurin

Porkkalanniemen edustalla Kirkkonummella sijaitsevaa kaivosvaltausta koskeva hakemus on hylätty kauppa- ja teollisuusministeriössä.

luonto

Valtausta hakenut yhtiö ei ministeriön mukaan ole esittänyt hankkeelleen erityistä syytä tai antanut riittävän täsmällistä selvitystä toiminnastaan. Porkkalanniemen edustalla Kirkkonummella sijaitsevaa kaivosvaltausta koskeva hakemus on hylätty kauppa- ja teollisuusministeriössä.

Tikema-niminen yhtiö on hakenut valtauslupaa etsiäkseen alueelta sinkkiä. Valtaushakemuksesta on väännetty kättä kolmisen vuotta.

Hanketta ovat vastustaneet etenkin ympäristöjärjestöt, jotka ovat todenneet sen turmelevan vääjäämättä Porkkalanniemen arvokkaan luontokokonaisuuden. Niiden mielestä kaivosluvan myöntäminen sotisi myös yleistä oikeuskäsitystä vastaan.

Kaivosta oli suunniteltu aivan Porkkalanniemen kärkeen. Valtausalue olisi sijainnut noin 300 metriä leveällä ja kilometrin pituisella vesialueella niemen kärjen eteläpuolella.

Osittain Kirkkonummen kunnan ja osittain Kemiran omistama alue on Natura-luonnonsuojelualuetta ja Suomen tunnetuimpia luontokohteita. Sitä pidetään Hankoniemen ohella parhaana lintujen arktisen muuton seurantakohteena. STT, YLE24