Kotimaa lyhyesti 1.2.

Helsingin vaalipiirilautakunta on vahvistanut PRESIDENTINVAALIN toisen kierroksen tuloksen. Vahvistetun tuloksen mukaan Tarja Halonen sai 1 630 980 ääntä ja Sauli Niinistö 1 518 333 ääntä. Mitättömiä ääniä annettiin yhteensä 14 354.

SONERAN tietoliikenneyhteyksissä on keskiviikkona ollut ongelmia. Sähköpostiasiakkaat eivät saaneet päivällä postilaatikoitaan auki, lisäksi Soneran omat Internet-sivut eivät toimineet. Vika saatiin korjattua iltaan mennessä.

Koneyrittäjien liitto ja Puu- ja erityisalojen liitto sopivat tänään METSÄKONEALAN kaksivuotisesta työehtosopimuksesta. Sopimus koskee runsasta 3 500:aa puunkorjuussa ja puutavaraterminaaleissa työskentelevää.

RKP:N mielestä Suomen tulisi pyrkiä maailman johtavaksi maaksi uusiutuvan energian ja energiaa säästävän tekniikan käytössä. Suomen tulisi mm. tukea biopolttoaineita ja alentaa ympäristöystävällisten autojen veroa, RKP:n ympäristövaltuuskunta katsoo.

Tietoturvayhtiö F-SECURE varoitti keskiviikkona, että sen sähköpostiosoitteita on joutunut väärinkäytön kohteeksi. Tuntematon taho lähetti päivän aikana tuhansia saastutettuja sähköposteja F-Securen nimissä. Yhtiö arvioi, että toiminnan tavoitteena on ollut ilmeisesti yhtiön maineen tahraaminen.

Valtioneuvosto on jakanut RAHA-AUTOMAATTIYHDISTYKSEN tuotosta avustuksia yleishyödyllisille säätiöille ja järjestöille. Avustuksia jaetaan yhteensä 292 miljoonan euron arvosta terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen. Avun kohteita on runsaat 2 400.

Hallitus on aloittanut uudelleen kiistellyn HEDELMÖITYSHOITOLAIN käsittelyn. Laki oli esillä valtioneuvoston istunnossa keskiviikkona, mutta sopua ei syntynyt vaan asia jätettiin pöydälle. Lakiesityksen käsittelyä jatketaan ensi viikolla.

Suomen Mielenterveysseuran uutena toiminnanjohtajana aloittaa ensi syyskuussa yhteiskuntatieteiden maisteri MARITA RUOHONEN. Hän siirtyy tehtävään Ensi- ja turvakotien liiton toimitusjohtajan paikalta. Nykyinen toiminnanjohtaja Pirkko Lahti jää eläkkeelle elokuussa.

KATTOJEN LUMIKUORMAT eivät ole kasvaneet toistaiseksi missään osissa maata huolestuttaviin mittasuhteisiin. Ympäristöministeriö muistuttaa, että tilannetta on kuitenkin seurattava. Vastuu seurannasta on kiinteistönomistajalla.