Pop-uutiset 10.2.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Conan O'Brienin vierailu uutinen myös USA:ssa Talk show -isäntä Conan O'Brienin lauantaina alkava Suomen vierailu on huomioitu myös Yhdysvalloissa. Uutiskanava CNN kertoo nettisivuillaan yhdysvaltalaisen O'Brienin nousseen Suomessa kulttuuri-ikoniksi, joka vihdoin tapaa kaksoisolentonsa. O'Brien vierailee Suomen presidentin Tarja Halosen luona tiistaina, ja samana iltana hän osallistuu Telvis-gaalaan. Tilaisuudessa O'Brien saa Vuoden väriläiskä -palkinnon, ja hän myös jakaa palkinnon vuoden parhaalle naisesiintyjälle. Suomen vierailullaan O'Brien ryhmineen kuvaa materiaalia NBC:n Late Night with Conan O'Brien -ohjelmaan. Berliinin elokuvajuhlat käynnistyivät Vuoden ensimmäinen suuri eurooppalainen elokuvafestivaali alkoi torstaina Berliinissä. Festivaalin avajaiselokuvana nähtiin Marc Evansin ohjaama draamaelokuva Snowcake. Kultaisesta ja hopeisesta karhusta Berliinin elokuvafestivaaleilla kilpailee kaikkiaan 19 elokuvaa. Näyttelijöistä ja ohjaajista Berliinissä esittäytyvät muun muassa Gael Garcia Bernal, Isabella Rossellini, George Clooney, Heath Ledger ja Meryl Streep. Matti-elokuvan alkuinnostus hiipumassa Matti-elokuvan alkuinnostus näyttää laantuneen neljä viikkoa ensi-illan jälkeen. Leffa keräsi viimeisen viikon aikana lähes 44 000 katsojaa, kun edellisviikolla katsojia oli 73 000. Kaikkiaan Matin on nähnyt 375 000 suomalaista. Viikon toiseksi katsotuin oli animaatio Pikku kananen 25 000 katsojalla. Kolmanneksi eniten yleisöä keräsi FC Venus 15 000. Beyoncé jatkaa Yhdysvaltojen singlelistan kärjessä Beyoncén ja Slim Thugin kappale Check on It jatkaa kolmatta viikkoa Yhdysvaltojen singlelistan kärjessä. Brittiläisen James Bluntin You're Beautiful nousi sijalta viisi sijalle kaksi. Nellyn biisi Grillz tippui puolestaan toiselta sijalta kolmanneksi. Saippuaprinssi ensi-illassa Tv-maailmaan sijoittuva elokuva Saippuaprinssi sai ensi-iltansa perjantaina. Saippuaprinssi kertoo saippuasarjan maailmasta sisältä päin. Elokuvan päähenkilö on käsikirjoittaja Ilona, joka sekoittaa iloisesti faktan ja fiktion kirjoittaessaan romanssia itsensä ja saippuasarjan päätähden Kallen välille. Elokuvan tuottajan ja käsikirjoittajan Aleksi Bardyn mielestä Saippuaprinssi on myös realistinen kuvaus siitä, millaista tv-käsikirjoittaminen todellisuudessa on. YLE kokosi elokuvatarjontansa

YLE on avannut verkkosivun, johon on koottu sen radio- ja tv-kanavien elokuvatarjontaa. Sivustolta löytyvät TV1:n, TV2:n, FST:n ja Teeman elokuvatarjonta.

Lisäksi www.yle.fi/elokuvat (siirryt toiseen palveluun) -sivulle on linkitetty YLEn elokuvaohjelmat: YleQ:n Kino Kangassalo, FST:n Filmtid, Aamu-TV:n Tähtihetki, YleX:n elokuva-arvostelut sekä YLE Teeman elokuvaohjelma Kinoklubi.

Kinoklubi on YLE Teeman uusi viikoittainen elokuvaohjelma, joka käynnistyy yhdessä elokuvaportaalin kanssa perjantaina.

Sivustolla kävijät voivat myös osallistua elokuvayhteisöön. Katsojat voivat antaa tähtiä YLEn elokuville ja tehdä omia elokuva-arvosteluja. Verkossa voi lukea muiden kirjoittamia arvosteluja, katsoa trailereita, osallistua elokuvakeskusteluun ja lähettää omia kommentteja ja toiveita ohjelmiin.

Kevään mittaan sivulla vakituisena kolumnistina kirjoittaa elokuvakriitikko Juri Nummelin.