Kotimaa lyhyesti 14.2.

Vuoden 2005 parhaan viihdeohjelman Telvis-palkinnon on saanut YLEn TV1:n UUTISVUOTO. Tv:n suosituimpana miesesiintyjänä palkittiin Risto Kaskilahti ja parhaana naisesiintyjänä Krisse Salminen.

JUNA ja henkilöauto törmäsivät päivällä Tanttarin tasoristeyksessä Kouvolassa. Päivystävän palomestarin mukaan henkilöauton kuljettaja selvisi kolarista lievin vammoin.

ARKKIPIISPA Jukka Paarma on jälleen tuominnut Muhammed-pilapiirrokset. Hän sanoi piispainkokouksen avajaisissa, että pilapiirrokset ovat osoitus toisen uskonnon ja kulttuurin väheksymisestä. Helsingissä koolla oleva piispainkokous keskustelee myös naispappeudesta heränneistä ristiriidoista.

Yksi ihminen on kuollut ja kolme loukkaantunut konttirekan, jäteauton ja henkilöauton kolarissa ANJALANKOSKELLA. Tie 15 oli poikki useita tunteja päivällä onnettomuuspaikalla, mutta tie saatiin avattua iltapäivällä kahden aikaan.

YSTÄVÄNPÄIVÄÄ vietetään tiistaina eri puolilla maailmaa. Suomessa se on ollut kalenterissa virallisena juhlapäivänä vuodesta 1987. Ystävänpäivänä Suomessa lähetetään noin viisi miljoonaa postikorttia, mikä on juhlapäivistä toisiksi eniten joulun jälkeen.

SUOMEN JA SAKSAN HELIKOPTERIJOUKOT harjoittelevat yhteistoimintaa Kittilän lentokentän ympäristössä 14. - 24.2. pidettävässä tunturilento- harjoituksessa. Suomi, Saksa ja Hollanti ovat EU:n monikansallisen taisteluosaston päivystysvuorossa 2007 alkupuoliskon.

KUORMA-AUTO- JA BUSSILIIKENNETTÄ uhkaavan lakon sovittelu jatkuu tiistaina. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ja työnantajien ALT eivät edenneet maanantain neuvotteluissa. Lakko uhkaa alkaa ensi sunnuntaina.