Ulkomaat lyhyesti 15.2.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

BRITANNIAN PARLAMENTTI on hyväksynyt terrorismin vastaisten lakien tiukentamisen. Rikollista on vastedes mm. terrorismin ihannoiminen ja ylistäminen.

BANGLADESHISSA lähes 50 ihmistä on loukkaantunut opposition kannattajien ja poliisin yhteenotoissa. Oppositio on myös jatkanut lakkoja, jotka mm. lamauttavat liikennettä ja sulkevat kauppoja eri puolilla maata. Opposition mukaan hallitus ei ole saanut kuriin islamistiryhmiä eikä hintojen nousua.

SAKSAN korkein oikeus on kumonnut lain, joka olisi sallinut ilmavoimien ampua alas terroriaikeista epäillyt kaapatut lentokoneet. Laki säädettiin New Yorkin vuoden 2001 iskujen jälkeen.

SATURNUKSESSA on meneillään valtaisa myrskykausi, jonka salamat ovat yli tuhat kertaa niin voimakkaita kuin Maan salamat. Kymmentuntisia myrskyjä on havaittu jo 35 sitten tammikuun lopun. Tutkijat arvelevat niiden johtuvan planeetan sisuksen lämmöstä.

Kansainväliset avustusjärjestöt varoittavat Afrikansarvea uhkaavasta HUMANITAARISESTA KRIISISTÄ pitkään jatkuneen kuivuuden takia. YK arvioi, että Keniassa, Etiopiassa, Somaliassa, Eritreassa, Tansaniassa ja Burundissa 17 miljoonaa ihmistä tarvitsee ruoka-apua seuraavan kuuden kuukauden ajan.