1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Talous lyhyesti 21.2.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

PAIKALLISOSUUSPANKIT nostavat prime-korkoaan. Maaliskuun 13. päivästä lähtien POP-Prime on 2,75 prosenttia, kun se tällä hetkellä on 2,50 %. Koronnosto perustuu pankin mukaan yleiseen markkinakorkotason nousuun.

HANDELSBANKEN-konsernin liiketulos oli viime vuonna Suomessa yhteensä 46 miljoonaa euroa. Tulos jäi hieman vuotta aiemmasta 49,6 miljoonasta eurosta, mutta ilman kertaluonteisia eriä liiketulos parani 10 prosenttia. Handelsbankenin Suomen aluepankin liiketulos koheni puolestaan 15 prosenttia 34 miljoonaan euroon.

RAKENNUSYRITYKSIEN MYYNTI kasvoi loka-joulukuussa 2,5 % edellisvuoden loppuun verrattuna. Myynnin kasvu kuitenkin hidastui hieman vuoden 2004 lopusta.

LÄNNEN TEHTAIDEN viime vuoden tulos kutistui edellisvuodesta. Tulos ennen veroja ja ilman kertaeriä oli 11,8 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2004 oli 14,4 miljoonaa euroa. Liikevaihto laski 473,8 miljoonasta eurosta 433 miljoonaan. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä tulos ennen veroja ja kertaeriä oli 7,5 miljoonaa euroa, kun vuonna 2004 loka-joulukuussa päästiin 8,9 miljoonaan euroon.

ÖLJYN HINTA jatkaa nousuaan New Yorkin raaka-ainepörssissä. Öljyn markkinatilanne on hyvin tiukka juuri nyt. Hintaa nostavat mm. Nigerian kapinallisten iskut kansainvälisten yhtiöiden tuotantolaitoksiin. Aamulla Suomen aikaan WTI-öljyn tynnyrihinta oli noussut 1,7 % perjantaista 61 dollariin.

Lähes joka toisen YRITYKSEN on vaikea löytää päteviä työntekijöitä. Henkilöstöpalveluyritys Manpowerin kyselystä käy ilmi, että pahin pula on myyntiedustajista, insinööreistä ja teknikoista. Tutkimukseen haastateltiin liki 33 000:ta työnantajaa 23 maassa.

IT-palveluyhtiö SOLTEQIN ohjelmistovirhe on voinut aiheuttaa päivittäistavarakauppiaille useiden miljoonien eurojen tappiot. Kauppalehden mukaan kauppiaat pelkäävät asiakkaiden saaneen ostoksia ilmaiseksi, kun kassajärjestelmä on jättänyt laskuttamatta. Asia paljastui maanantaina, kun Solteq julkaisi pörssitiedotteensa.

Lue seuraavaksi