Kotimaa lyhyet ti 14.3.2006

Yle Uutisten artikkeliarkisto

UPM:N yhtiön työntekijät odottavat presidentti Martti Ahtisaarelta tuki- elettä toimeentulonsa menettävälle henkilöstölle. Ahtisaari on UPM:n hallituksen jäsen. Hän sai muiden jäsenten tavoin korotuksen palkkioonsa.

KAISANIEMEN METROASEMALLA ampunut mies ilmoittautui maanantaina itse Pasilan poliisitalolle ja myönsi tekonsa. Mies ampui viikko sitten keskellä päivää aseman lattiaan mustasukkaiskohtauksen saatuaan. Poliisi epäilee häntä törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta.

POLIISIN peruskoulutus on saatava ammittikorkeakoulutasoiseksi, sanoo sisäministeri Kari Rajamäki (sd.). Hän totesi uuden poliisioppilaitoksen peruskiven muuraustilaisuudessa, että nuorelle on tärkeää, että hän voi perustutkinnon jälkeen jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa.

KIURUVEDELLÄ tulipalo tuhosi aamulla osan teollisuushallin sisäkatosta. Uhkaavasta tilanteesta huolimatta vahingot jäivät vähäisiksi. Noin 400 neliön hallissa valmistetaan aurauskalustoa.

KAJAANISSA UPM:n tehdasalueella on ollut tulipalo jätehuoltoyhtiön varastohallissa. Palo on saatu hallintaan. Se ei vaikuta UPM:n tehtaan toimintaan, kertoo tehtaanjohtaja Kari Pasanen.

ESPOON SEUDUN NÄKÖVAMMAISET on saanut Sokeain Ystävien 10 000 euron tiedonvälityspalkinnon. Palkinto myönnettiin etenkin yhdistyksen aktiivisesta äänilehtituotannosta.

Koulujen pihoilla tehtiin tänään VÄLITUNTILIIKUNNAN maailmanennätys. Opettajien mukaan 104 800 koululaisen puntit vipattivat yhtä aikaa tempauksessa, joka aloitti Nuoren Suomen kampanjan. Sillä pyritään innostamaan 6-12-vuotiaita alakoululaisia liikkumaan päivittäin. Nyt vain kolmasosa lapsista liikkuu terveyden kannalta riittävästi. Tapahtuman osanottajien määrä selviää myöhemmin.

UPM:n suuret HENKILÖSTÖVÄHENNYKSET ovat metsäteollisuudessa vasta alkusoittoa, arvioi työministeriön kansliapäällikkö Markku Wallin Ilkka-lehdessä. Hän ennakoi lähivuosina lisää ikäviä uutisia myös elektroniikka- ja metalliteollisuuteen ja puuhun perustuvaan talotuotantoon.

EU:n talous- ja valtiovarainministerit ovat tänään koolla BRYSSELISSÄ. He keskustelevat mm. 13 Euroopan maan vakaus- ja lähentymisohjelmista. Suomea kokouksessa edustaa valtiovarainministeri Eero Heinäluoma.

YMPÄRISTÖMINISTERI Jan-Erik Enestamin mielestä VENÄJÄLTÄ ei ole syytä tuoda nykyistä enempää energiaa Suomeen. Sanomalehti Pohjalaisen haastattelema Enestam peräänkuuluttaa sen sijaan pohjoismaista sähkömarkkinayhteistyötä.