Kotimaa lyhyesti ke 15.3.2006

Yle Uutisten artikkeliarkisto

LIIKENNE pääteillä lisääntyi kuluneen vuoden aikana 1,4 prosenttia verrattuna edellisvuoteen. Kasvu hidastuu, ja helmikuussa kasvu pysähtyi, kertoo Tiehallinto. Raskas liikenne vähenee. Helmikuussa vähennystä tuli 2,2 % viime helmikuusta. Liikennemäärää mitataan automaattisilla mittausasemilla.

KOTKAN POLIISI on aloittanut rikostutkinnan lintujen myrkytyskuolemista. Kotkasta löytyi helmikuussa parationi-hyönteismyrkyn tappamia lintuja.

29 yritystä on ilmoittanut liikenne- ja viestintäministeriölle olevansa kiinnostunut uusista DIGITAALISISTA TV-OHJELMALUVISTA. Varsinaisten hakemusten määräaika on 2. toukokuuta.

VALAANPYYNTIÄ vastustaa TNS Gallupin kyselyn mukaan 70 prosenttia suomalaisista. Pyynnin kannattajia on 14 prosenttia. Vastustus on yleisempää naisten joukossa ja nuoremmissa ikäluokissa. 61 prosenttia toivoisi Suomen vastustavan aktiivisesti pyyntiä.

Uhkasakko liian suurista POROMÄÄRISTÄ uhkaa joka kolmatta Lapin läänin paliskuntaa, kertoo Lapin Radio. Lääninhallitus on lähettänyt huomautuksen 15 paliskunnalle ja uhkasakon Enontekiön Näkkälän paliskunnalle, jossa sallittu poroluku 8 300 ylittyi 1 700 porolla.

OPINTOJEN KESKEYTTÄMINEN väheni toissa vuonna toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa neljättä vuotta peräkkäin. Opinnot jätti silti kesken lähes 11 prosenttia opiskelijoista, kun lukiolaisista koulun keskeytti vain vajaat 4 prosenttia. Ammattikorkeakouluissa keskeyttäneitä oli runsaat 8 prosenttia ja yliopistotasolla vajaat 5 prosenttia.

Keskiviikkona vietetään KANSAINVÄLISTÄ KULUTTAJAN OIKEUKSIEN päivää. Suomessa päivän aiheena on tänä vuonna kuluttajan oikeus puhtaaseen ympäristöön. Teemapäivää on vietetty 1980-luvun puolivälistä lähtien.

PÄÄMINISTERI Matti Vanhanen aloittaa keskiviikkona kaksipäiväisen vierailunsa Kyproksella. Pääministeri tapaa vierailunsa aikana Kyproksen presidentin ja tutustuu YK:n rauhanturvaoperaatioon.

YLIOPPILASKIRJOITUKSISSA alkoi keskiviikkona ensi kertaa uudistettu reaalikoe. Tästä lähtien yhdellä kertaa suoritetun ylioppilaskokeen reaalikoe koostuu kahdesta reaaliaineesta. Koepäivät ovat viikon välein, ja yhtenä koepäivänä voi osallistua vain yhden aineen kokeeseen.