1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ulkomaat lyhyesti 19.3.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

MOSKOVAN metrotunnelissa oli iltapäivällä vaaratilanne, kun osa tunnelin katosta sortui yhden vaunun päälle. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut turmassa. Metron matkustajat evakuoitiin lähimmille metroasemille.

KOLUMBIAN viranomaiset ovat löytäneet katukaupassa yli 650 miljoonan euron arvoisen kokaiinilastin. Poliisi kertoo että Italian lipun alla olevan laivan määränpää oli Meksiko. Kokaiinia, jonka uskotaan kuuluvan puolisotilaalliselle AUC-järjestölle, löytyi 2,7 tonnia.

POHJOIS-KIINASSA kolme sotilaskonetta on pommittanut Keltaisella joella jääkasaumaa tulvien estämiseksi. Sisä- Mongolian Kiinalta tulvatorjuntaan pyytämät koneet pudottivat yhteensä 12 pommia.

NIGERIASSA on tehty jälleen isku öljyntuotantoa vastaan. Tuntemattomat hyökkääjät räjäyttivät italialaisen yhtiön öljyputken maan etelärannikolla. Nigerian öljyntuotanto on kärsinyt viime aikoina sissi-iskuista, joiden syy on öljyalueiden väestön tyytymättömyys maan hallitusta kohtaan.

IRAKISSA pidätetty sunnikapinallisjohtaja on maan poliisin mukaan tunnustanut 400 shiiamuslimin surmaamisen. Muhammed al-Janabi ja kuusi muuta otettiin kiinni lauantaina kapinallisten tukialueella Bagdadin eteläpuolella, missä satoja shiiapoliiseja ja -sotilaita on surmattu kahden viime vuoden aikana.

Lue seuraavaksi