Talous lyh 29.3.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kauppa- ja teollisuusministeriön mukaan valtion omistaman rahoitusyhtiön FINNVERAN liiketoimintajohtaja Seppo Arponen ei ole ollut esteellinen Pudasjärvellä sijaitsevan Iso-Syötteen hiihtokeskuksen rahoitusjärjestelyissä. Myöskään Finnveran julkisuuskäytännöstä tai yhtiön valvonnasta ei löytynyt huomautettavaa. KTM:n selvitys tehtiin, kun Ylen MOT-ohjelma esitti tammikuussa syytöksiä Finnveran päätöksenteosta Iso-Syötteen rahoittamisessa.

GENESIS-JÄTTIRISTEILIJÄN rakentaminen Aker Finnyardsin telakalla aiheuttaa valtiolle suuret takausvastuut. Finnveran mukaan Genesiksen aiheuttama riski nousee korkeimmillaan 600 Me:oon. Kauppa- ja teollisusministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan vastapainona ovat 25 000 työpaikkaa telakoilla ja alihankkijayrityksissä.

Osa 1990-luvulla alkaneista PANKKIOIKEUDENKÄYNNEISTÄ on venähtänyt kohtuuttoman pitkäksi, katsoo Valtion vakuusrahasto. Sen valtuusto on selvittänyt ns. Säästöpankki-juttujen kestoa. Oikeudenkäynnit ovat kestäneet eri oikeusasteissa keskimäärin viisi vuotta ja jotkut huomattavasti kauemminkin.

KILPAILUVIRASTO epäilee kattohuopa-alalla toimivia Lemminkäistä, Icopalia, Katepalia ja Rakennusteollisuus RT:tä kilpailurikkomuksista. Niiden epäillään vaihtaneen tietoja keskenään kilpailua rajoittavassa tarkoituksessa.

ALTIA-KONSERNI teki viime vuonna voittoa 23 Me. Konsernin liikevaihto oli 423 Me. Altia sulautti itseensä viime vuonna ruotsalaisen Scandinavian Beverage Groupin. Viimeviikkoisen latvialaisen alkoholiyrityksen oston jälkeen suuntana ovat Tanskan markkinat.