1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyesti 3.4.

Masinointi.org-kansanliike järjesti maanantaina Helsingissä mielenosoituksen TEKIJÄNOIKEUSLAIN häpeärangaistusta vastaan. Eduskuntatalon eteen kokoontui iltapäivällä poliisin mukaan muutama kymmenen mielenosoittajaa.

Ympäristöministeriö halutaa tilata ÖLJYNTORJUNNAN parantamiseksi 40 Me maksavan monitoimialuksen. Rahat YM haluaa jo kevään lisätalousarvioon. Öljyntorjutakalustolla varustettu jäätämurtava alus tulisi merivoimien käyttöön.

LAUKAAN Kirkonkylän koulu on tänään ja huomenna suljettuna kattorakenteissa havaittujen halkeamien takia. Koulussa on noin 450 oppilasta. Murtumat havaittiin koulun liikuntasalin liimapuisissa palkeissa.

VERONMAKSAJAIN KESKUSLIITTO aloittaa kampanjan ihmisten opastamiseksi uuden esitäytetyn veroilmoituksen saloihin. Kampanja alkaa tänään Sävelradiossa. Lisäksi liiton nettisivuille julkaistaan veroilmoituksen täyttöohjeet. Esitäytetty veroilmoitus postitetaan ihmisille tässä kuussa. Sen palautuspäivä on 8. tai 15. toukokuuta.

KÄRÄJÄOIKEUKSISSA ratkottiin viime vuonna 67 700 rikosasiaa. Määrä on 400 vähemmän kuin edellisvuonna. Eniten oli liikennerikoksia. Puolet asioista ratkaistiin alle kahdessa kuukaudessa.

Savonlinnassa kattovaurioiden takia suljettuna ollut PRISMA-MARKET on avattu. Vioittuneita kattopalkkeja on tuettu ja katolla ollutta lunta on poistettu. Katon jännebetonipalkeissa havaittiin perjantaina murtumia, joiden takia kauppa suljettiin.

PORVOOSSA eilen rantaan törmänneen öljytankkerin lasti on tyhjennetty Kilpilahden satamassa. Man-saarille rekisteröidyllä tankkerilla oli lastinaan 7 500 tonnia teollisuusbensiiniä. Tankkerissa ei ole vuotoja. Merenkulkulaitoksen arvion mukaan alus ajautui karille, koska jäämassojen voima yllätti aluksen miehistön ja luotsin.

HENGITYSLIITTO aloittaa maanantaina astmaviikon, jonka teemana on pitkään sairastaneiden ja iäkkäiden ihmisten astma. Viikon aikana järjestetään yleisötapahtumia ja tietoiskuja aiheesta. Suomessa on noin 300 000 astmaatikkoa. Varsinkin lasten astmatapaukset lisääntyvät nopeasti.

VAUVAKASSIYHDISTYS aloittaa maanantaina suurkeräyksen, jonka tarkoituksena on saada oma taaperokassi jokaiselle alle 4-vuotiaalle Sortavalan ja Petroskoin asukkaalle. Yhdistys kerää leikki-ikäisille sopivia vaatteita ja tarvikkeita huhtikuun ajan lähes 60 paikkakunnalla.