Ulk. lyh. 3.4.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

BULGARIA JA ROMANIA voivat päästä suunnitelmien mukaan EU:n jäseniksi ensi vuoden alussa, sanoo EU-komissaari Olli Rehn. Rehnin mukaan molemmat maat ovat edistyneet uudistuksissaan, vaikka lisäponnistelut ovat edelleen tarpeen. Komissio julkaisee suosituksensa maiden jäsenyydestä toukokuussa.

YHDYSVALTAIN pääkaupungissa Washingtonissa kongressirakennus evakuoitiin tunniksi sähkökatkon takia. Sähköt katkesivat sen jälkeen, kun verkon jännite putosi hetkeksi ylikuormituksen vuoksi. Kongressirakennus on kärsinyt sähkönsaantiongelmista viime aikoina.

IRAKISSA ainakin kymmenen ihmistä on kuollut autopommin räjähdyksessä lähellä bagdadilaista shiiamoskeijaa. Haavoittuneita on ainakin 30.

YHDYSVALTAIN ilmavoimien kuljetuskone on pudonnut maahan Delawaressa Doverin lentotukikohdassa. Koneessa oli 17 henkilöä, joista osa loukkaantui turmassa. Kuolonuhreja turma ei vaatinut. Kone hajosi kolmeen osaan yrittäessään hätälaskua. C-5-kuljetuskone kuuluu maailman suurimpiin lentokoneisiin.

EGYPTISSÄ neljä ihmistä on sairastunut lintuinfluenssaan. Kaksi heistä on kuollut. Virustestien tulokset vahvistettiin Maailman terveysjärjestön WHO:n laboratoriossa Britanniassa.

NEPALISSA maolaississit ovat julistaneet pääkaupunkiin Kathmanduun toistaiseksi voimassa olevan yksipuolisen tulitauon. Syynä on torstaina alkava yleislakko, jolla vastustetaan kuningas Gyanendran yksinvaltaista hallintoa.

VALKO-VENÄJÄN presidentti Aleksandr Lukashenko vannoo virkavalansa kolmannelle kaudelleeen lauantaina. Maan oppositio, EU ja Yhdysvallat ovat tuominneet parin viikon takaiset presidentinvaalit vilpillisiksi.

KIINASSA luotijunat aloittavat liikenteen Pekingin ja Shanghain välillä vuonna 2010. Matkustusaika 1 320 kilometrin reitillä lyhenee noin 13 tunnista viiteen tuntiin. Junien on määrä kiitää jopa 350 km tunnissa.

BELGIAN poliisi on paljastanut liigan, joka salakuljettaa harvinaisia sammakoita Etelä-Amerikasta. Pariisin Orlyn lentokentällä pidätettiin eilen kahdeksan miestä, jotka yrittivät tuoda maahan 32 sammakkoa. Ne kuuluivat lajiin, jota on tutkijoiden mukaan jäljellä enää muutama sata yksilöä.