1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ulkomaat lyhyesti 7.4.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

GAZAN eteläosassa Rafahin kaupungissa viisi palestiinalaismilitanttia on kuollut Israelin ilmaiskussa. Palestiinalaisten sairaalalähteiden mukaan myös yksi lapsi sai surmansa ohjusiskussa. Lisäksi yli 10 ihmistä haavoittui.

SYKLONI HUBERT on saapunut Australian länsirannikolle. Sykloni on heikentynyt 1-luokkaan. Sen tuulennopeus on enää runsaat 20 m/s, joskin puuskissa selvästi voimakkaampi.

YMPÄRISTÖJÄRJESTÖ GREENPEACE pysäytti tänään Pohjanmerellä Brasiliasta soijaa tuovan aluksen. Järjestön mukaan soija on kasvatettu alueella, mistä sademetsä on hakattu laittomasti. Alus oli matkalla Amstredamiin, Hollantiin.

LENTOYHTIÖ SAS:N norjalaisen tytäryhtiön Braathensin matkustamo henkilöstön lakko jatkuu toista päivää. Kaksi kolmannesta Braathensin lennoista on peruutettu, pääosin kotimaassa.

ELBEJOKI on noussut ennätyskorkeuteen Pohjois-Saksassa, ja tulva paisuu yhä. Vuoden 2002 tuhotulvien ennätys on lyöty mm. Lauenburgissa Schleswig-Holsteinissa ja Hitzackerissa Ala-Saksissa. Etelämpänä tulva on jo helpottanut.

NEPALIN pääkaupungissa Kathmandussa poliisi on ottanut yhteen demokratiaa vaativien mielenosoittajien kanssa. Oppositiopuolueiden mukaan ainakin 15 niiden aktivisita on pidätetty. Opposition tukijat aloittivat torstaina neljän päivän yleislakon vastalauseena sille, että kuningas Gyandera keskitti viime vuonna kaiken vallan itselleen.

Lue seuraavaksi