Kotimaa lyh. 10.4

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Suomalaiset katsoivat TELEVISIOTA tammi-maaliskuussa päivittäin keskimäärin 3 tuntia 24 minuuttia, kertoo Finnpanelin tutkimus. Määrä kasvoi edellisvuodesta 11 minuuttia. YLEn yhteenlaskettu katseluosuus oli 49 prosenttia, MTV3:n 29, Nelosen 11 ja Subtv:n 4 prosenttia.

Säteilyturvakeskus selvittää lähes 400 PÄIVÄKODIN ilman radonpitoisuuden. Radonpitoisuutta mitataan kahden kuukauden ajan, ja kunnat saavat mittaustulokset syksyllä.

Ensi syksynä kaadetaan viime vuosia enemmän HIRVIÄ. Ennakkoarvioiden mukaan kaatolupien määrä on 75 000 - 80 000, kun viime syksyn saalis oli 74 000 hirveä.

PORIN POLIISI pidätti viikonloppuna Satakunnan vasemmistonuorten puheenjohtajan, jonka kotoa löytyi kannabisviljelmä. Samassa osoitteessa asuu myös kansanedustaja Veijo Puhjon eduskunta-avustaja. Satakunnan radion mukaan puheenjohtaja on tunnustanut teon.

SOTAVETERAANIJÄRJESTÖT keräävät rahaa pienituloisimpien veteraanien ja sotaleskien tarpeisiin. Rahaa kerätään myymällä sodanaikaisia rautasormuksia. Suomalaiset vaihtoivat sota-aikana kultasormuksia rautaisiin ja antoivat rahat valtion sotaponnistuksiin. Sormuksia jäi vaihtamatta 30 000, ja Veteraanikeräys sai ne lahjoituksena.

LIIKENNEKUOLEMIEN riski on 20 % suurempi Länsi-Suomessa, kuin muualla maassa. Syinä ovat autojen suuri lukumäärä, huolimaton turvavyön käyttö sekä piittaamattomuus liikennesäännöistä, sanoo liikennesuunnittelija Soile Koivuniemi Radio Vegan haastattelussa.