WWF kannustaa koululaisia etsimään suojeltavia metsiä

Ympäristöjärjestö WWF aloitti 26.4. viides- ja kuudesluokkalaisille koululaisille suunnatun luontokampanjan, jonka tarkoituksena on saada maanomistajat suojelemaan arvokkaita metsiä, eli Perintömetsiä.

luonto

Kampanja alkoi Imatralla järjestetyllä metsätempauksella ja tapahtumia järjestetään lisää kevään ja syksyn aikana eri puolilla Suomea.

Perintömetsäjahdiksi nimetty kampanja koostuu metsäpäivistä sekä Perintömetsäjahdista, vapaaehtoista metsiensuojelua edistävästä kilpailusta.

Perintömetsäsopimus on metsänomistajan vapaaehtoinen keino suojella rakas pala omaa metsäänsä luonnontilaisena perintönä tuleville sukupolville.

Perintömetsäjahdissa oppilaiden tehtävänä on selvittää, kuka voisi omistaa metsän, jonka voisi jättää hakkuilta rauhaan, ja innostaa metsänomistajaa Perintömetsän perustamiseen. Helpointa on lähestyä läheistä ihmistä, joka omistaa metsää, mutta oppilaat voivat lähestyä Perintömetsän perustamisehdotuksella myös kuntia tai seurakuntia, jotka ovat Suomessa merkittäviä metsänomistajia.

Kisan voittaa luokka, jonka oppilaat ovat saaneet suojelun piiriin eniten Perintömetsähehtaareja. Kilpailuaikaa on helmikuun 2007 loppuun. Kilpailusäännöt saa WWF:n verkkosivuilta.

Koulujen metsäpäivien aiheena ovat muun muassa kestävä metsätalous, metsien suojelu esimerkiksi Perintömetsäohjelman keinoin, sekä metsäteollisuus.

Koulujen metsätempauksien kummi on näyttelijä Kai "Raid" Lehtinen, joka on WWF:n Luonnon Lähettiläs. Kai Lehtinen päätti myös itse perustaa Perintömetsän vapaa-ajan mailleen Sompioon Sodankylään. Tuleva Perintömetsä on Suomen pohjoisin.

Koulujen metsäpäiviä tukevat myös metsäyhtiöt Stora Enso ja UPM, jotka ovat WWF:n Perintömetsätoiminnan päätukijoita Lapsi ja Luonto Säätiön lisäksi.

YLE24

Lähteet: Kampanjan sivut