1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyesti 18.5.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

VALTIOVARAINMINISTERIÖN uudeksi budjettipäälliköksi nousee apulaisbudjettipäällikkö Hannu Mäkinen. Nykyinen päällikkö Tuomas Sukselainen siirtyy omasta aloitteestaan asiantuntijatehtäviin.

INCAPIN Vuokatin tehtaan työntekijät ja toimihenkilöt ovat marssineet ulos työpaikaltaan. Työt tehtaalla ovat seisauksissa myös perjantain ajan. Työntekijöiden ulosmarssi oli protesti yt-neuvotteluille, jotka koskevat noin 130:tä työntekijää. Incap on elektroniikan sopimusvalmistaja.

EDUSKUNNAN LISÄRAKENNUKSEN nimeksi on päätetty antaa PIKKUPARLAMENTTI. Asiasta päätti eduskunnan kansliatoimikunta. Suomen Kuvalehti järjesti lisärakennuksen uudesta nimestä yleisöäänestyksen osana eduskunnan 100-vuotisjuhlia. Ylivoimaisesti eniten ääniä sai Pikkuparlamentti. Lisärakennus valmistui keväällä 2004.

Astrid Thors ja Anneli Jäätteenmäki vaativat EU:n jäseneksi pyrkivää ROMANIAA puuttumaan pikaisesti vammaisten lasten laitoshoitoon. Thors ja Jäätteenmäki ovat lähettäneet asiaa koskevan kirjeen Romanian ja Suomen pääministereille sekä laakentumiskomissaari Olli Rehnille.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän EX-PÄÄSIHTEERI on saanut käräjäoikeudessa vuoden ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta. Ex-pääsihteeri kavalsi perussuomalaisten eduskuntaryhmältä yhteensä 145 000 euroa.

TOIJALASSA yksi ihminen kuoli aamuyöllä auton pudottua sillankaiteen läpi junaradalle. Autossa oli kaksi nuorta henkilöä, joista toinen kuoli putoamisen seurauksena.

Helsingin kaupunginvaltuusto on lähes yksimielisesti päättänyt AUTOMATISOIDA KAUPUNGIN METRON vuoteen 2011 mennessä. Automatisointi tuo juniin tunnistimet radalla mahdollisesti olevien esteiden varalta. Metronkuljettajille luvataan työtä muualla kaupungin leivissä.

PAPERITEHTAIDEN TOIMIHENKILÖT ovat aamukuudelta palanneet työpaikoilleen vuorokauden mielenilmauksen jälkeen. Mielenilmauksella vastustettiin alan irtisanomisia. Siihen otti osaa noin 6 000 Toimihenkilöunioniin kuuluvaa.

Pääministeri MATTI VANHANEN vierailee torstaina Kroatiassa. Hän tapaa Zagrebissa kollegansa Ivo Sanaderin. Pääministerit keskustelevat muun muassa Suomen tulevasta EU-puheenjohtajakaudesta ja Kroatian EU-jäsenyysneuvotteluista.

Lue seuraavaksi