Pop-uutiset 18.5.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lordin viisutaival ratkeaa illalla Suomen euroviisuedustaja Lordi kilpailee tänään Euroviisujen semifinaalissa pääsystä loppukilpailuun. Semifinaalissa on mukana 23 maata. Niistä kymmenen parasta pääsee lauantain loppukilpailuun. Monsteribändi oli jo eilisiltana viisulavalla, kun kisoissa pidettiin semifinaalin kenraaliharjoitukset. Illan harjoitukset nauhoitettiin, ja eri maissa kokoontuvat vararaadit äänestävät suosikkejaan nauhojen perusteella. Vararaadit on koottu jokaisessa viisumaassa siltä varalta, että oikea puhelinäänestys teknisestä tai muusta syystä epäonnistuu. RHCP albumilistan kärkeen Yhdysvalloissa Funk-rock-bändi Red Hot Chili Peppers on noussut Yhdysvaltain albumilistan kärkeen tuplalevyllään Stadium Arcadium. Bändi ponkaisi 22-vuotisen historiansa ensimmäistä kertaa albumilistan ykköseksi. Edellinen albumi By The Way ylsi vuonna 2002 kakkossijalle. Progemetalliyhtye Toolin albumi 10 000 Days putosi kolmanneksi. Levylistan kakkossijalle ponkaisi Nick Lacheyn soololevy What's Left of Me. Yhdysvalloissa cd-levymyynti on noussut viime vuodesta yli kahdeksan prosenttia. Suomessa sen sijaan huhtikuussa myytiin kahdeksan prosenttia edellisvuotta vähemmän cd-levyjä. Irkkupunkia Ankkarockissa Festarikesän perinteisesti päättävä Ankkarock vahvistaa tämävuotista punk-henkeään Dropkick Murphysin ja Flogging Mollyn voimalla. Irlantilaisen punkin eturivin nimet ovat tunnettuja viihdytävistä live-esiintymisistään.

Bändit esiintyvät vain harvoin samoilla festivaaleilla, joten luvassa on ikimuistoinen kaksintaistelu soitannan paremmuudesta, festivaalijärjestäjät ilakoivat.

Ankkarockin uusia kotimaisia kiinnityksiä ovat muun muassa Don Johnson Big Band sekä Poets of the Fall. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävillä festivaaleilla esiintyy esimerkiksi Ministry, Children of Bodom ja Backyard Babies.