Talous lyhyesti 24.5.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

VAKUUTUSYHTIÖ SKANDIAN entinen toimitusjohtaja Lars-Eric Petersson on tuomittu Tukholman käräjäoikeudessa kahden vuoden vankeusrangaistukseen. Oikeus katsoi Peterssonin käyttäneen törkeästi väärin luottamusasemaansa, kun hän päätti yhtiön johdon bonuksista. Ohjelma maksoi Skandialle yli 16 miljoonaa euroa. Hän myös lisäsi eläkeohjelmaansa vajaan neljän miljoonan euron lisärahan kertomatta siitä yhtiön hallitukselle.

STORA ENSO rakentaa Venäjälle kolmannen aaltopahvitehtaan. Lukhovitsyn kaupunkiin nouseva tehdas työllistää n. 175 henkeä. Investointi on arviolta 54 miljoonaa euroa. Tuotannon on määrä käynnistyä 2008 alkupuolella.

KATSON vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty Heli Kettunen. Katso-lehden omistaa Aller Julkaisut -yhtiö. Nykyinen päätoimittaja Oona Tuomi siirtyy Allerilla julkaisupäälliköksi.

ROCKWOOL GROUP on avannut tänään uuden tehtaan Viipurissa. Yhtiö on investoinut tehtaaseen 60 Me. Yhtiön tavoitteena on parantaa markkinoitaan Venäjällä ja Suomessa. Rockwool on maailman suurin vuorivillan valmistaja.

ULKOMAALAISTEN MATKAILIJOIDEN yöpymiset Suomessa ovat kasvussa. Tilastokeskuksen mukaan ulkomaalaisten yöpymiset Suomen majoitusliikkeissä kasvoivat maaliskuussa 14 prosenttia viime vuoden maaliskuusta. Kaikkiaan yöpymisvuorokausia kertyi lähes 352 000. Eniten Suomessa yöpyi venäläisiä ja saksalaisia.