Kot. lyh. 6.6.

MTV3 aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Sävelradion toimiluvan lopettamisesta. Yhtiön toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara kertoo keskiviikon Kauppalehdessä, että kanavan lopettamisessa on kyse tiedotusvälineen lakkauttamisesta. Valtioneuvosto jakoi seuraavien viiden vuoden radioluvat viime viikolla.

KUUSI IHMISTÄ loukkaantui illalla linja-auton suistuttua ojaan Laviassa Pohjois-Satakunnassa. Pelastuslaitoksen mukaan linja-auton viisi matkustajaa ja kuljettaja saivat onnettomuudessa vain lieviä vammoja. Ojaanajon syystä ei ole tietoa.

KULTAKAIVOKSEN ympäristö-vaikutukset huolestuttavat kittiläläisiä. Vesistön pelätään kärsivän ympäristömyrkyistä. Kaivosyhtiön mukaan syanidista tai arseenista ei tule matkailukunnan mainetta tahraavia haittoja.

SUOMENLAHDELTA perjantaina löydetyissä ruokeissa ei todettu lintuinfluenssaa, kertoo Elintarviketurvallisuusvirasto. Osa linnuista on lähetetty Eviran Oulun tutkimusyksikköön kuolinsyyn selvittämiseksi.

Eduskunnan puhemies PAAVO LIPPONEN ei aio asettua Maailman antidopingtoimiston Wadan puheenjohtajaehdokkaaksi. Lipponen sanoo kuitenkin harkinneensa vakavasti ehdolle lähtemistä. Hän ei perustellut jättäytymistään kilvasta. Wadan puheenjohtaja vaihtuu marraskuussa 2007.

SEURAKUNTIEN määrä on laskenut huomattavasti 2000-luvulla. Kirkkohallituksen mukaan seurakuntia on mm. yhdistynyt vapaaehtoisesti. Vuonna 2003 seurakuntia oli 582. Tällä hetkellä luku on 528. Seurakuntaliitoksia tulee vastaisuudessa aiheuttamaan kuntauudistus.

Uudesta HEDELMÖITYSHOITOLAISTA päätetään näillä näkymin vasta syksyllä. Ennen sitä selvitetään, onko suunnitteilla oleva rajoitus hoitojen saajista perustuslain kanssa sopusoinnussa.

MUSEOJOHTAJA MAIJA-LIISA LAHTINEN on tuomittu vankeuteen Helsingin hovioikeudessa. Hymy-lehden perustajana tunnetun Urpo Lahtisen leski sai 2 vuoden ja 9 kuukauden ehdottoman tuomion törkeästä kavalluksesta. Leskeä syytettiin mm. miehensä kuolinpesän varojen ilmoittamatta jättämisestä vuonna 1994.

Uusien HENKILÖAUTOJEN REKISTERÖINNIT lisääntyivät toukouussa 2,3 % viime vuoden vastaavasta ajasta. Uusia autoja rekisteröitiin kaikkiaan 15 142. Alkuvuonna henkilöautoja rekisteröitiin 1,1 % edellisvuotta vähemmän. Eniten rekistereitiin Toyotoja, Volkswaganeita ja Nissaneita.

POLIISI taltutti varhain tiistaina Vantaalla kerrostalossa ammuskelleen miehen ampumalla tätä reiteen. Meilahden sairaalaan viedyllä miehellä ei ole hengenvaaraa.

Alle kaksivuotiaiden lasten SYÖMISHÄIRIÖT ovat lisääntyneet, kertoo Aamulehti. Syömishäiriön yleistymisen syynä pidetään sitä, etteivät äidit tunnista lapsen nälkää. Ongelman taustalla on äidin masennusta, osaamattomuutta ja ylikontrollointia.

PUOLUSTUSVALIOKUNNAN varapuheenjohtajan Jaakko Laakson (vas.) mielestä Suomea viedään Natoon vähentämällä presidentin valtaoikeuksia. Laakso epäilee myös, että eduskunnan uusi tutkimuslaitos tuottaa vain Nato-jäsenyyttä puoltavia tutkimustuloksia.

Kansalaisliike URAANITON.ORG antoi tiistaina Itä-Uudenmaan asukkaille tilaisuuden lausua mielipiteensä ranskalaisyhtiön uraanikaivoshankkeesta. Lausuntojen laatimiseen sai apua iltapäivällä Askolan Särkijärvellä. Uraanin nopea hinnannousu on saanut ulkomaiset yhtiöt kiinnostumaan Suomen kallioperästä.

Parikkalassa järjestettiin tiistaina SUOMEN JA VENÄJÄN pelastusviranomaisten yhteinen metsäpaloharjoitus. Harjoitus pyrki edistämään viranomaisten valmiuksia ja yhteistyötä onnettomuustilanteen varalta. Venäjän puolella joka kesä raivoavat metsäpalot häiritsevät rajakuntien asukkaita.