Kotimaa lyhyesti 10.6.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

VÄHÄNKYRÖN kirkon kellotapuli joutui tuhopolttoyrityksen kohteeksi lauantain vastaisena yönä. Tapuli ei vahingoittunut. Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro, miten polttoyritys tehtiin, mutta pyytää yleisövihjeitä.

KADUNVALTAUS haittaa liikennettä Helsingissä. Mannerheimintiellä Sokos-tavaratalon kohdalla järjestettyyn vuotuiseen Reclaim the Streets -tapahtumaan osallistuu noin parisataa ihmistä.

SUOMEN KULJETUS- JA LOGISTIIKKA SKAL ry haluaisi jakaa liikenne- ja viestintäministeriön kahtia, jotta kuljetusalan asiat tulisivat hoidettua nykyistä paremmin. Tänään Savonlinnassa julkistetussa kannanotossaan SKAL suomii voimakkaasti ministeriön toimintaa.

RUOTSALAINEN KANSANPUOLUE pitää viikonloppuna 100-vuotisjuhlapuoluekokouksen Vaasassa. Kokouksessa päätetään uudesta puolueohjelmasta ja valitaan uusi puheenjohtaja. Ehdolla ovat Christina Gestrin, Jan D. Oker-Blom, Astrid Thors ja Stefan Wallin.

VR:n junaliikenteessä on muutoksia viikonloppuna Oulun pohjoispuolella ratatöiden vuoksi. Helsingin ja Kolarin välinen junayhteys on peruttu, muut junat korvataan linja-autoilla Oulun ja Kemijärven välillä.

Kotimaan politiikkaan paluuta harkitsevaa SAULI NIINISTÖÄ houkutellaan Tampereelle pormestariehdokkaaksi. Kokoomuksen aluejärjestö ei ole vielä saanut Niinistöltä vastausta, kertoo Aamulehti. Järjestö vaatii, että Tampereen ensimmäinen pormestari voitaisiin valita myös valtuuston ulkopuolelta.