1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lyhyesti 23.6.

PUOLAN talousministeri Zyta Gilowska on erotettu. Pääministeri Kazimiers Marcinkiewicz erotti hänet, koska hänen epäillään tehneen yhteistyötä salaisen palvelun kanssa kommunistivallan aikaan

VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin nimittää maan entisen pääsyyttäjän Vladimir Ustinovin uudeksi oikeusministeriksi, kun parlemantin ylähuone nimitti pääsyyttäjäksi maan oikeusministerin Juri Tshaikan. Putin erotti Ustinovin kuun alussa pääsyyttäjän paikalta.

INDONESIASSA perjantaina uponneen lautan matkustajista yli 20 on yhä kateissa. Pelastusviranomaiset ovat löytäneet lähes sata turmasta selviytynyttä.

IRAKIN ex-diktaattori Saddam Hussein on lopettanut syömälakkonsa, USA:n armeija kertoo. Saddam ja muut syömälakossa olleet vangit palasivat ruokapöytään vuorokauden kestäneen lakon jälkeen torstaina illalla. He aloittivat lakon sen jälkeen kun kolmas Saddamin asianajajista surmattiin keskiviikkona.

SAUDI-ARABIASSA seitsemän ihmistä on kuollut ampumavälikohtauksessa maan pääkaupungin Riadin länsiosassa. Viranomaisten mukaan kuolleista kuusi oli hyökkäystä valmistelleita terroristeja ja yksi poliisi. Seitsemäs terroristi haavoittui ja pidätettiin.

JAPANIN korkein oikeus on hylännyt oikeuskanteen maan pääministerin käynneistä kiistellyllä sotamuistomerkillä. Sodassa kuolleiden japanilaisten, kiinalaisten ja eteläkorealaisten omaiset katsovat, että pääministeri Junichiro Koizumin vierailut muistomerkillä ovat perustuslain vastaisia.

FILIPPIINEILLÄ viisi ihmistä on kuollut ja 10 haavoittunut autopommin räjähdyksessä. Räjähdys sattui eteläfilippiiniläisessä kaupungissa, kun alueen kuvernööriä kuljettanut saattue ajoi paikan ohi. Kuvernööri selvisi räjähdyksestä vahingoittumattomana.

Aurinkokunnan kaukaisimman planeetan PLUTON kaksi viime vuoden keväällä löydettyä kuuta on nimetty. Ne tunnetaan tästä lähin nimillä Nix ja Hydra. Asiasta päätti Kansainvälinen astronomiunioni IAU. Kuut löydettiin avaruusteleskooppi Hubblen avulla. Sitä ennen Plutolta tunnettiin vain yksi kuu, Kharon.