1. yle.fi
  2. Uutiset

Talous lyhyesti 28.6. 2006

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Hallitus esittää STARTTIRAHAKOKEILUN jatkamista vuodella. Aiemmin startti- rahaa annettiin vain työttömille, mutta kokeilussa sitä saivat muutkin aloittavat yrittäjät. Viime vuonna yritystoiminnan loitti starttirahalla lähes 7 000 henkilöä, ensi vuonna määrän uskotaan nousevan tuhannella. Alle puolet on muita kuin työttömiä.

Pörssin pienin METSÄYHTIÖ, STROMSDAL, ei onnistunut keräämään määräaikaan mennessä sijoittajilta seitsemän miljoonan euron investointirahaa. Neuvottelut annista kiinnostuneiden kanssa jatkuvat. Stromsdalin rahoitus pulmia käsiteltäneen ylimääräisessä yhtiökokouksessa huomenna. Yritys valmistaa kartonkia Juankoskella.

VARUSTAMOYHTIÖ FINNLINESIN osakkeella on tehty Helsingin pörssissä 69,7 miljoonan euron kauppa. Omistajaa vaihtoi 10,8 prosenttia yhtiön osakkeista. Ostajaa ei ole vielä kerrottu. Kaupan välitti Evli Pankki.

NOKIA haastaa oikeuteen kaksi kiinalaista kilpailijaansa yhden puhelinmallinsa kopioinnista. Nokia vaatii kiinalaisyhtiöitä lopettamaan puhelimen tuotannon, myynnin ja maksamaan tähän mennessä myydyistä vahingonkorvauksia. Oikeuteen on haastettu myös kaksi jälleenmyyjää.

Lue seuraavaksi