Talous lyhyesti 29.6.2006

Yle Uutisten artikkeliarkisto

SATAMAN YT-NEUVOTTELUT on saatu päätökseen. Henkilöstö vähenee Suomessa 56 työntekijällä. Irtisanomisia tulee Suomessa 10 ja Hollannissa 3, muutoin henkilöstön kanssa on sovittu ulkoistuksista ja muista ratkaisuista. Satama auttaa asiakkaitaan tekemään parempaa bisnestä digitaalisten palvelujen avulla.

LÄNNEN TEHTAIDEN tytäryhtiö Apetit Kala on käynnistänyt yt-neuvottelut Kustavin tehtaansa sulkemisesta ja sen tuotannon siirtämisestä Kuopioon. Neuvottelut koskevat Kustavin tehtaan koko 17 hengen henkilöstöä.

Metsäyhtiö M-REAL vähentää 56 työntekijää Hämeenkyrössä sijaitsevalta kartonki- ja paperitehtaaltaan. Vähentämistarve johtuu siitä, että yhtiö ulkoistaa siivouksen ja aikoo myös tehostaa tuotantoa ja kunnossapitoa. Vähennykset toteutetaan vuoden 2008 loppuun mennessä pehmein keinoin.

Talousvaikeuksissa oleva kartonginvalmistaja STROMSDAL saa kauppa- ja teollisuusministeriöltä 1,5 miljoonaa euroa investointitukea. Tuki kohdistuu suunnitteilla oleviin tervehdyttämisohjelman investointeihin.

JAPANIN teollisuustuotanto supistui toukokuussa prosentin verran huhtikuun luvuista. Lasku oli enemmän kuin odotettiin. Silti vuosikasvu ylsi 4,2 prosenttiin.