1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyesti 30.6.

Osa FINNMATKOJEN lomalennoista on myöhästellyt pahoin eilen ja tänään. Lähes 200 suomalaisturistia pääsee yöllä paluulennolle vuorokauden myöhässä Kreetan Haniasta Helsinkiin. Myös Mallorcan ja Kyproksen lennot ovat takkuilleet.

POLIISI PYYTÄÄ VIHJEITÄ Kontulan surmaan liittyen. Uhrin seurassa oli juhannusaattona klo 14-15 aikoihin n. 50-vuotias, 170-senttinen mies, jolla oli vaaleat, kiharat hiukset ja Adidas-takki. Puh. 09-1895339 / 09-1894002.

EU-puheenjohtajakauden ensimmäinen kokous on pidetty Vaasassa. EU-maiden KALATALOUSPÄÄJOHTAJAT pohtivat vesiviljelyn ongelmia ja kalatalouden tulevaisuudennäkymiä. Suomessa ammattikalastajien ikääntyminen on suuri uhka.

Ympäristöministeriön mukaan SUOMI TUSKIN KIISTÄÄ EU:n nostamaa syytettä satamajätteiden käsittelyn laiminlyönnistä. Suomen pitää vain tunnustaa tosiasiat ja korjata tilanne.

Espoolaisessa päiväkodissa vuonna 2005 sattuneesta KUOLEMANTAPAUKSESTA on luettu syytteet neljälle. Espoon kihlakunnan syyttäjä vaatii yksityisen päiväkodin palveluntuottajalle, päiväkodin johtajalle sekä kahdelle lastenhoitajalle rangaistusta kuolemantuotta- muksesta. 2-vuotias poika kuoli jäätyään kokoamista odottaneen kiipeilytelineen romahtaneiden osien alle.

Apulaisoikeusasiamiehen mielestä Puolustusvoimien Pääesikunta on RIKKONUT KIELILAKIA, kun se on lähettänyt Uudenmaan prikaatille suomenkielisiä asiakirjoja. Uudenmaan prikaati on pelkästään ruotsinkielinen.

Vanhoillislestadiolaisten SUVISEURAT alkoivat perjantaina Sotkamossa. Suomen suurimpaan hengelliseen kesätapahtumaan odotetaan noin 70 000 kävijää. Seurat kestävät maanantaihin.

LINTUINFLUENSSAPUHELIN oli perjantaina käytössä viimeistä päivää. Palvelu lakkautettiin, koska soitot ovat vähentyneet kesän aikana huomattavasti. Tarpeen vaatiessa palvelu otetaan uudestaan käyttöön. Sähköpostitse kysymyksiä voi yhä esittää osoitteeseen lintulinfluenssa(a)evira.fi.