Kotimaa lyhyesti 7.7.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

KEITELEEN Spar-kaupan katossa huhtikuussa havaittu romahtamisvaara johtui kattopalkin liimauksen aukeamisesta, Pohjois-Savon pelastuslaitos kertoo. Kauppa evakuoitiin 7. huhtikuuta illalla kun sen katosta kuului pamaus. Kukaan ei loukkaantunut.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY on huolissaan ulkomaisille opiskelijoille harkituista lukukausimaksuista. HYY muistuttaa, että Suomen yliopistot tavoittelevat ulkomaisten opiskelijoiden määrän kaksinkertaistamista vuoteen 2010 mennessä.

Suomi jatkaa toistaiseksi KENIAN kehitysapua, ettei pitkäjänteinen työ köyhimpien kenialaisten vuoksi vaarantuisi. Kenian ja avunantajien välit ovat viime kuukausina tulehtuneet maassa paljatuneiden korkean tason korruptiotapausten vuoksi.

KAMPIN KESKUKSESSA on ryöstetty jalokiviliike. Ryöstö tapahtui aamulla. Poliisi kertoo saaliin olevan kymmenien tuhansien eurojen arvoinen. Ryöstäjä oli noin 50-vuotias vaaleaihoinen mies. Hänellä oli päässään ruskea peruukki.

UUDESSAKAUPUNGISSA biodieseliä valmistava tehdas on tuhoutunut aamuyöllä tulipalossa. Rovina Oy:n tehtaassa valmistetaan biodieseliä kalan perkuujätteestä. Syttymissyy ei ole tiedossa.

HEINOLASSA Kuusakoski Oy:n kaatopaikalla syttyi varhain aamulla tulipalo. Palo oli pieni, mutta hankalasti sammutettava. Palosta levisi ilmaan jonkin verran kaasuja, jotka kulkeutuivat metsään pois asutuksesta.

PÄÄMINISTERI MATTI VANHANEN osallistuu tänään Pietarissa pidettävään energiakokoukseen. Vanhanen käyttää puheenvuoron EU:n ja Venäjän välisistä energiakysymyksistä. Tilaisuuden teema on Euroopan energiansaannin turvaaminen ja Venäjän rooli Euroopan energia-asioissa.