1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyesti 12.7.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kuopion Kaislastenlahdella syttyi illalla 12 hehtaarin HAKKUUAUKEA. Palo saatiin hallintaan ja sen eteneminen pysäytettiin. Jälkisammutustyöt jatkuvat läpi yön. Palon syttymissyy ei ole varmistunut, mutta alueen yli kulki aiemmin ukonilma, ja salamaniskua epäillään.

Suomen Rehu Oy:n tehtaalla Kotkassa syttyi keskiviikkona iltapäivällä TULIPALO. Kukaan ei loukkaantunut, mutta rehuntuotanto jouduttiin keskeyttämään. Palo alkoi tehtaan rehunjäähdyttimestä toisesta kerroksesta, mistä se levisi putkistoa pitkin kolmanteen kerrokseen. Palokunta sai palon halllintaan kahdeksaan mennessä.

Maanantain runsas puiden kaatuminen ei luultavasti johtunutkaan TROMBISTA VAAN UKKOSPUUSKISTA, kertoo Ilmatieteen laitos. Vielä eilen syyksi arveltiin trombia, mutta tuulivahinkokuvausten perusteella näin ei ole. Joillain paikoilla on silti voinut esiintyä paikallinen trombi.

SEINÄLUTEET ELI LUTIKAT ovat taas yleistyneet Suomessa ja muissa länsimaissa, erityisesti kesämökeillä. Yksi syy on elintason nousu, esimerkiki se, että ihmisillä on varaa pitää peruslämpöä mökilläkin. Lutikat viihtyvät lämpimässä ja kosteassa.

YLEN RADIOLÄHETYKSET olivat Pirkanmaalla vaiti yli tunnin tänään Teiskon radiolähettimen sähkövian takia. Vika johtui ilmeisesti tuulen kaatamista puista. Vika on saatu korjattua.

Suomen ja Viron kilpailuvirastot ovat hyväksyneet TALLINKIN SILJA-KAUPAN. Kaupalle tarvitaan vielä Ruotsin kilpailuviraston hyväksyntä. Päätös saataneen lähiaikoina.

Yksi VARUSMIES on saanut sormivamman ja toinen lievän kuulovamman Kainuun Prikaatin lähiharjoitusalueella. Räjäytysalueen siivouksen yhteydessä sattuneen onnettomuuden syy on ilmeisesti vetosytyttimen räjähtäminen. Tapauksen tutkinta on aloitettu.

Viallisista SYDÄMENTAHDISTIMISTA tai TEKONIVELISTÄ aiheutuvat ylimääräiset haitat saattavat tulla potilasvakuutuksesta korvattaviksi. Nykyisin tällaista mahdollisuutta ei ole edes selvissä vikatapauksissa. Sosiaali- ja terveysministeriössä ryhdytään syksyllä pohtimaan potilasvakuutuksen muutostarpeita.

Lue seuraavaksi