1. yle.fi
  2. Uutiset

Ulkomaat lyhyesti 19.7.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Eurooppalaisen SÄÄSATELLIITIN laukaisu Baikonurista Kazakstanista on lykkääntynyt jo kolmannen kerran tällä viikolla, ilmeisesti teknisen vian vuoksi. MetOp-satelliitin laukaisua Sojuz-kantoraketilla yritetään uutistoimisto Itar-Tassin mukaan uudestaan huomenna.

PARIKYMMENTÄ IHMISTÄ on kuollut Lagosissa Nigeriassa nelikerroksisen rakennuksen romahdettua yllättäen. Punaisen Ristin mukaan 50 pelastettiin.

Turkissa ainakin viisi ihmistä on kuollut HELIKOPTERIONNETTOMUUDESSA. Poliisihelikopteri syöksyi maahan turistialueella Antalyassa Välimeren rannikolla. Kuolleet olivat kyydissä olleita poliiseja. Lisäksi ainakin yksi putoamispaikalla ollut loukkaantui.

IRAKISSA ainakin parikymmentä ihmistä on kuollut tänään pommi-iskuissa ja aseellisissa hyökkäyksissä. Väkivaltaisuuksista on raportoitu varsinkin Bagdadissa ja sen lähistöllä, mutta myös muualla maassa. Kahden päivän aikana on lisäksi siepattu 19 sunnimuslimien moskeijoista vastaavan viranomaistahon työntekijää.

SÄHKÖPOSTI-ILMOITUS MUMBAIN pommi-iskujen tekijästä on perätön. Melko tuntematon Lashkar-e-Qahhar -ryhmittymä kertoi eilen sähköpostitse ottavansa vastuun iskuista ja varoitti uusista iskuista.

POHJOIS-KOREASSA yli sata ihmistä on kuollut tai kateissa rankkasateiden ja maavyöryjen jäljiltä, arvioi Punainen Risti. Viime viikon lopulla alkaneet sateet ovat tuhonneet mm. yli 11 500 taloa ja laajoja peltoalueita. Etelä-Koreassa ainakin 25 ihmistä on kuollut ja 24 on kateissa. Japanissa kuolonuhreja on ainakin kahdeksan.

Lue seuraavaksi