Kotimaa lyhyesti 22.7.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

MIKKELISSÄ yksi ihminen on kuollut ja kolme loukkaantunut vakavasti aamuyöllä sattuneessa kahden henkilöauton nokkakolarissa. Onnettomuus sattui Mikkelistä 15 kilometriä pohjoiseen Juvan suuntaan.

Tiibetiläisten maanpaossa elävä johtaja DALAI LAMA vierailee Suomessa syyskuun lopulla. Dalai Laman on määrä pitää yleisöluento Finlandia-talossa. Hän on myös toivonut, että saisi tavata Suomen poliittista johtoa.

Ensimmäisen ravustusyön perustella RAPUVUODESTA on tulossa normaali, arvioi Kim Liemola Äyriäistukku Oy:stä. Ensimmäiset ravut olivat myös laadultaan moitteettomia.

KANSALAISJÄRJESTÖT ovat kasvattaneet merkittävästi jäsenmääriään ja tulojaan kuluneen viiden vuoden aikana. Esimerkiksi Unicefin ja Greenpeacen jäsenmäärät ovat lähes seitsenkertaistuneet Suomessa. Lahjoitusten kasvuvauhdin arvellaan kuitenkin hidastuvan.

Inarin Kaamasessa alkavat tänään sotaromun keruutalkoot. LAPIN SODAN aikaista romua ja räjähtämättömiä ammuksia on niiden pääteiden varsilla, joita saksalaiset käyttivät vetäytyessään Norjaan.

OUTO VÄRINÄILMIÖ viivästyttää puolustusvoimien tilaamien kuljetus- helikopterien valmistumista. Asiasta kertoi ensin MTV3:n uutiset. Kopterien luovutus on jo pari vuotta aikataulusta myöhässä.

Helsingin keskustassa Fredrikinkatu 51:ssä sijaitsevan yökerhon edessä AMMUSKELTIIN lauantaina aamuyöstä noin kello kolmen aikaan. Kukaan ei loukkaantunut. Ampuja saatiin kiinni.

Tänään on kulunut 120 vuotta HELLA WUOLIJOEN syntymästä. Etelä-Virossa vuonna 1886 syntynyt Wuolijoki oli muun muassa näytelmäkirjailija, Yleisradion pääjohtaja ja kansanedustaja. Hän oli kiistelty hahmo vakoilusta ja maanpetoksesta jatkosodan aikana saamansa vankeustuomion vuoksi. Hänen näytelmistään tunnetaan parhaiten Niskavuori-sarja. Wuolijoki kuoli 1954.