1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyesti 28.7.

PORIN PRIKAATISSA on paljastunut simputustapaus. Vanhemman Saapumiserän varusmiehet kohtelivat vasta palveluksen alkaneita alokkaita epäasiallisesti iltavahvuuslaskennassa. Rikkomuksesta on ojennettu kahta varusmiesjohtajaa poistumiskielloin. Porin prikaatin komentaja pitää tapausta erittäin valitettavana.

Suomesta on löytynyt luultavasti kolmesta paikasta RAPURUTTOA. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira tutkii todennäköisiä tapauksia Viitasaarella ja Parikkalassa; Virroilla tauti on jo varmistunut. Rapukuolemia on tavattu eri puolilla Suomea.

PÄÄESIKUNTA lähettää kaksi SOTILASLÄÄKÄRIÄ Tel Aviviin Israelin tunnistamaan kolmatta Libanonilaisen tarkkailuaseman raunioista löytynyttä YK-tarkkailijaa. Lääkärit selvittävät, onko vielä tunnistamaton ruumis suomalaisen Jarno Mäkisen.

PORVOON tuomiokirkon toukokuisen tuhopolton tutkinta on valmistunut. Syyteharkinnan suorittaa Porvoon kihlakunnansyyttäjä. Jutussa on ollut kesäkuusta asti vangittuna 18-vuotias mies. Lisäksi poliisi epäilee palosta myös toista miestä ja naista. Syytepäätöksen takaraja on 16. elokuuta.

SODANKYLÄN PIENKONETURMAN tutkimuksissa ei ole löytynyt teknistä vikaa. Teknistä tutkimusta kuitenkin jatketaan. Rovaniemeläismies kuoli, kun pienkone syöksyi maahan Sodankylässä pari viikkoa sitten.

KEHITYSYHTEISTYÖN määrärahat nousevat ensi vuonna valtiovarainministeriön esityksen mukaan 75 miljoonaa euroa. Tämä on enemmän kuin ulkoministeriö toivoi. Kaikkiaan kehitysyhteistyöhön esitetään 582 miljoonaa euroa, mikä on 0,43 prosenttia bruttokansantuotteesta.

SWelcom Oy on jättänyt KHO:een valituksen kaupallisten RADIOIDEN TOIMILUPAPÄÄTÖKSESTÄ. Myös MTV:n Sävelradio on jo jättänyt valituksen. SWelcom vaatii, että jos tehty päätös palautetaan valtioneuvostoon, koko lupapaketti on harkittava uudelleen.