Kotimaa lyhyesti 3.8.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

MAANVILJELIJÄT jäävät eläkkeelle vuotta muita suomalaisia myöhemmin eli noin 60-vuotiaina. Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen Melan toimitusjohtaja sanoo, että viljelijät jatkavat muiden yrittäjien tavoin työtä muita pidempään. Työlle on usein myös vaikea löytää jatkajaa.

VAMMALASSA palokunta yrittää saada kuriin tulipaloa, joka on polttanut jo kymmenisen hehtaaria metsää. Sammutusta haittaavat maaston kuivuus ja tuuli. Sammaljoen alueella riehuva palo alkoi metsässä sijaitsevasta ulkorakennuksesta.

ROVAJÄRVEN AMPUMA-ALUEEN maastopalo on rauhoittunut keskiviikkoillan sateiden ansiosta. Palo etenee nyt erittäin hitaasti kohti märkää jänkää, johon sen uskotaan sammuvan. Palon ilma- ja maavalvontaa jatketaan ainakin perjantaihin saakka.

BIRDLIFE SUOMI kampanjoi Kyproksessa laitonta pikkulintujen pyyntiä vastaan kouluihin jaettavilla julisteilla. Etelä-Euroopassa pyydetään vuosittain laittomasti miljoonia pikkulintuja.

Tasavallan presidentti TARJA HALONEN ja tohtori Pentti Arajärvi ovat torstaina maakuntamatkalla Etelä-Pohjanmaalla. Jalasjärvellä he käyvät muun muassa Jalaksen kenkätehtaalla. Seinäjoella presidentti tapaa EU:n maatalouskomissaarin Mariann Fischer Boelin ja maatalousministeri Juha Korkeaojan.

Seinäjoella alkaa torstaina FARMARI-MAATALOUSNÄYTTELY. Sunnuntaihin asti kestävään näyttelyyn odotetaan jopa sataatuhatta kävijää. Presidentti Halonen käy tapahtumassa perjantaina, pääministeri Vanhanen sunnuntaina.

Suomen suurin tietokoneharrastajien tapahtuma ASSEMBLY '06 alkaa torstaina ja kestää sunnuntaihin. Paikalle saapuu 4 500 harrastajaa 2 700 tietokoneen kanssa muun muassa pelaamaan ja katsastamaan tietokonedemojen parhaimmiston.

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto JYTY uhkaa erota STTK:sta, koska on tyytymätön edunvalvontaansa ja jäsenmaksukorotuksiin, Aamulehti kertoo. Kesäkuussa Kuntien tekniset jätti STTK:n yhdistyessään akavalaisen Insinööriliiton kanssa.

Ministeriöiden BUDJETTINEUVOTTELUT ovat alkaneet. Niissä haetaan tasapainoa valtiovarainministeriön ja kunkin ministeriön oman budjettiesityksen välille. VVM julkisti ehdotuksensa valtion talousarvioksi viikko sitten. Esityksen loppusumma on 40 miljardia euroa.