1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyesti 4.8.

Lapin yliopiston hallitus on pidättänyt yksityisoikeuden professorin ARI HUHTAMÄEN virantoimituksesta. Päätös perustuu Helsingin käräjäoikeuden kesäkuussa antamaan tuomioon. Käräjäoikeus tuomitsi Huhtamäen liikemies Kari Uotin rahanpesujuttuun liittyvistä talousrikoksista vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankeuteen sekä viralta pantavaksi.

VALKEALASSA kaatui aamuyöllä tielle polttoainelastia kuljettanut säiliöauto. Vt 15 on suljettu liikenteeltä rekan noston takia Rapojärven mutkan lähellä. Maahan ehti vuotaa 5 300 litraa öljyä.

RAAHESSA säiliöautossa syttyneestä tulipalosta on selvitty säikähdyksellä. Kalsiumkarbidia sisältävä rekka-auto syttyi tuleen varikon pihalla. Jos karbidi joutuu tekemisiin veden kanssa, se on räjähdysherkkä. Suuria vahinkoja ei ehtinyt syntyä. Auton kuljettaja sai palovammoja, ja hänet vietiin sairaalaan.

EDUSKUNNAN PUHEMIES Paavo Lipponen (sd.) kirjoittaa kolumnissaan Turun Sanomissa, että tuloveron alennuslinjaa pitää jatkaa ensi vaalikaudella. Hänestä pelivara pitää käyttää tulopoliittisiin ratkaisuihin, ei elintarvikkeiden arvonlisäveron alennukseen.

OULUSSA 14 palokunnan yksikköä lähti sammuttamaan aamuyöllä Rajaville Oy:n betonituotetehtaalla Alppilassa syttynyttä paloa. Palo osoittautui kuitenkin pelättyä pienemmäksi, vain muotteihin käytettyjä vanerilevyjä ja niiden valmistukseen käytettyjä laitteita paloi. Vahingoiksi arvioidaan silti noin 30 000 euroa.