1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ilmanlaatu yhä kehno rajan tuntumassa

Ilmatieteen laitoksen mukaan ilmanlaatu rajan tuntumassa Vironlahdella oli torstain vastaisena yönä jo kohtalainen, mutta tilanne huononi aamua kohden. Aamulla hiukkaspitoisuus oli Karjalan kannaksella roihuavien metsäpalojen takia yli 50 milligrammaa kuutioita kohden.

Kotimaan uutiset

Suomen lähialueilla Pietarin alueella ja Karjalassa raivoaa kymmeniä metsäpaloja, mutta niiden ei edelleenkään uskota ylittävän rajaa. Osa paloista on jo sammutettu.

Torstain Helsingin Sanomien mukaan Venäjän rajavartiolaitos ei vielä viime viikolla päästänyt palomiehiä sammuttamaan paloja aivan rajavyöhykkeelle, sillä Venäjä laajentaa vyöhykettä parhaillaan paikoin 25 kilometrin levyiseksi.

Osa Suomen lähialueilla raivoavista metsäpaloista on jo saatu sammutettua ja muiden sammutus aloitetaan, kun kokoon saadaan riittävästi henkilöstöä. Sammutustöihin on hälytetty Venäjällä parisataa palomiestä.

Sisäministeri Kari Rajamäki pyysi keskiviikkona Venäjän viranomaisia pitämään suomalaiset ajan tasalla rajantakaisten metsäpalojen kehityksestä. Iltapäivällä lähetetty kirje oli osoitettu Venäjän hätätila- ministerille Sergei Shoigulle.

Ministeriö ei pidä todennäköisenä, että sammutustöissä tarvittaisiin suomalaisten sammutusapua. Mikäli suomalaisapua tarvitaan, pääsevät palomiehet Venäjälle poikkeuksellisesti ilman viisumia.

Lähteet: YLE24, STT

Lue seuraavaksi