Onni von Sopanen avaa syksyn kotimaisen elokuvatarjonnan

Kotimainen elokuvasyksy ilahduttaa etenkin lastenelokuvien yleisöä, sillä ensi-iltaan tulee kolme koko perheen elokuvaa. Syksyn avaa perjantaina ensi-illassa oleva Onni von Sopanen.

Filmin ohjannut Johanna Vuoksenmaa halusi tehdä lapsille elokuvan, jossa tärkeää on pieni tarina. Hänen mielestään elokuvan tekijöillä on paine tehdä suuria tarinoita, koska Suomessa tehdään vain vähän elokuvia.

- Kotimaiset lastenelokuvat ovat viime aikoina olleet pääasiassa fantasiaa ja epookkia tai satumaailman kuvausta, Vuoksenmaa sanoo.

- Minusta tuntuu, että lapsilla ja nuorilla on tarve peilata elämäänsä myös realistisen draaman kautta. Tästä kielii se, että hyvin monet lapset ja nuoret katsovat esimerkiksi Salattuja elämiä tai Kotikatua. 11-vuotiaan pojan kasvutarina

Onni von Sopanen syntyi Yleisradiolle tehdystä kuusiosaisesta TV-sarjasta, joka leikattiin elokuvaversioksi. Filmi kertoo 11-vuotiaasta Onni-pojasta, joka biologian tunnilla vakuuttuu siitä, että hänet on adoptoitu. Elokuva tasapainoilee komediallisen realismin puitteissa. Vuoksenmaa on aiemmin ohjannut muun muassa elokuvan Nousukausi sekä TV-sarjan Tahdon asia. Onni von Sopanen on hänen ensimmäinen lastenelokuvansa. Sen on käsikirjoittanut Johanna Hartikainen, ja rooleissa esiintyvät muun muassa Kaarlo Somerto, Oona Linnasalmi, Minna Suuronen ja Robin Svartström. Syksyllä vielä kaksi koko perheen elokuvaa Syksyn aikana ensi-iltaan tulee myös kaksi muuta kotimaista elokuvaa lapsille ja nuorille. Syyskuussa saa ensi-iltansa ensimmäinen suomalainen kokopitkä animaatio Keisarin salaisuus. Jouluksi on vielä luvassa Raimo O. Niemen ohjaama Suden arvoitus. Määrä on poikkeuksellisen suuri, sillä yleensä kotimaisia lastenelokuvia tehdään yksi vuodessa. Elokuvien levittäjät ottaisivat niitä ohjelmistoon mielellään enemmänkin. Lastenelokuvat ovat tuottoisia, koska niitä esitetään teattereissa usein pitkään. Esimerkiksi toimintaelokuvat katoavat ohjelmistosta usein lastenfilmejä nopeammin. Radion kulttuuriuutiset, TV:n kulttuuriuutiset, YLE24