Muslimiryhmiltä moitteita Blairille

Britannian muslimijärjestöt arvostelevat maan ulkopolitiikkaa ääriryhmien toimintaa lietsovaksi.

Ulkomaat

Avoimessa kirjeessään pääministeri Tony Blairille järjestöt katsovat, että Britannian politiikka lisää siviileihin kohdistuvia uhkia niin Britanniassa kuin ulkomaillakin.

Kirjeessä moititaan Britanniaa epäonnistumisesta Irakissa sekä sitä, ettei Libanoniin saatu välittömästi tulitaukoa.

Muslimivaikuttajat tuomitsevat iskut siviilejä vastaan sekä kehottavat Blairia tehostamaan toimintaa terrorismia ja ääriaineksia vastaan.

Samalla Blairia kehotetaan osoittamaan maailmalle, että britit arvostavat siviilien elämää riippumatta siitä, missä he asuvat ja mikä on heidän uskontonsa. Tämä lisäisi meidän kaikkien turvallisuutta, muslimijärjestöt katsovat.

Kirjeen allekirjoittajiin kuuluva kansanedustaja Sadiq Khan toteaa, että monet näkevät Britannian ulkopolitiikan epäoikeudenmukaisena. Halusimme tai emme, tällainen epäoikeudenmukaisuuden tunne auttaa ääriaineksia, hän toteaa.

Maltillisina teemme kaikkemme taistellaksemme ääriaineksia vastaan. Toivomme, että hallitus tekee samoin, ei vain muuttamalla käsimatkatavaroita koskevia määräyksiä, vaan myös osoittamalla olevansa oikeudenmukaisuuden asialla maailmassa, Khan sanoi yleisradioyhtiö BBC:lle.

Kirjeen on allekirjoittanut 38 muslimijärjestöä, joukossa vaikutusvaltainen Britannian muslimineuvosto. Allekirjoittajien joukossa on myös kolme Britannian neljästä muslimikansanedustajasta.

AP, BBC, Reuters