1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomi palkittiin ikäohjelmasta

Saksalainen Bertelsmann-säätiö on myöntänyt Suomelle 150 000 euron tunnustuspalkinnon kansallisesta ikäohjelmasta. Säätiö kiittää Suomen kansallista ikäohjelmaa johdonmukaisesta ja uudenlaisesta ajattelusta.

Kotimaan uutiset

Palkinnon aiheena oli tänä vuonna se, kuinka ikääntyvät ihmiset saadaan pysymään työelämässä ja aktiivisina.

Saksalaissäätiön mielestä Suomen ikäohjelma on esimerkki siitä, kuinka yli 55-vuotiaiden työllisyyttä voidaan kohentaa ja eläkkeelle siirtymistä myöhentää.

Suomen ohjelma on toteutettu vuosina 1998-2002. Ohjelma arvioitiin säätiössä niin hyväksi, että se peittosi lopulta Australian, Hollannin ja Uuden-Seelannin vastaavat.

Bertelsmann-säätiö palkitsee vuosittain kekseliään ja uusia uria aukovan ratkaisun yhteiskunnallisiin ongelmiin.

150 000 euron suuruisen palkinnon vastaanottaa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston yliasiamies Esko Aho kuukauden kuluttua pidettävässä tilaisuudessa.

Bertelsmann-säätiö on osa maailman suurimpiin kustannus- ja medialan yrityksiin kuuluvaa Bertelsmann-konsernia. Saksalaissäätiö on myöntänyt tunnustuspalkinnon vuodesta 1988.

Aiemmin sen ovat saaneet mm. tanskalaisen Århusin kaupungin paikallishallinto, liechtensteinilainen yritys Hilti ja Ruotsin valtio siirtolaispolitiikastaan.

Lähteet: Radiouutiset

Lue seuraavaksi